mandag 16. mars 2020

Vennen - tredje bok i Joakim Zanders krimserie

Har du hørt eller lest Svømmeren og Broren er jeg helt sikker på at du ivrer etter å sette igang med Vennen, den tredje boken i serien med Klara Walldèen i hovedrollen. Dette er terrorkrim på sitt aller beste, glimrende lest av Joakim Gunby.

Forlaget om handlingen:
Unge Jakob Seger har akkurat ankommet Beirut der han skal være aspirant ved den svenske ambassaden. På en fest blir han kjent med den mystiske Yassim, som forteller at han er krigsfotograf, og de blir raskt mer enn bare venner.
En kveld får Jakob et overraskende besøk i leiligheten sin, av Myriam som arbeider for den svenske etterretningstjenesten. Hun hevder at Yassim er terrorist og hun gir Jakob et ultimatum. Verden hans snus på hodet. Kan han stole på Myriam? Skal han forråde sin nye kjærlighet?

Samtidig er Klara Walldéen hjemme i den svenske skjærgården for å begrave sin morfar. Hun har med seg venninnen Gabriella som støtte. Men noe virker å tynge Gabriella. Puslebitene faller på plass når Gabriella arresteres i en dramatisk antiterroroperasjon på sitt advokatkontor i Stockholm.
I jakten på en forklaring finner Klara notater om et hemmelig møte. Nå er det opp til henne å klare å løse gåten. Sporene leder henne til Brussel, og videre til Beirut. Hvem er venn og hvem er fiende?

Til forskjell fra de to andre bøkene jeg har lest av Zander, så starter denne mykt og forsiktig med Klara og Gabriella, men det skal ikke vare lenge. Det går også forholdsvis rolig for seg, når den unge og naive Jakob finner seg til rette i sitt nye aspirant-liv på ambassaden i Beirut. Han møter Yassim, og det tar aldeles av, under lakenene i Beirut. (nok sagt om akkurat det)

Det blir etterhvert mye frem og tilbake med Yassim og Jakob, kan Jakob stole på det Yassim påstår at han holder på med? eller er det som Myriam sier, er han terrorist? Vel, Jakob lar seg styre av alt annet enn fornuften, og vi har det gående.

Handlingen i Vennen er lettere å følge enn i de to forrige bøkene, så lytteren kan hengi seg til handlingen og spenningen, uten å måtte anstrenge seg for å forstå hva og hvorfor ting skjer. Actionnivået øker kraftig mot slutten, og jeg måtte hive meg ut på en ekstra tur, bare for å få hørt ferdig boken.

Som hovedperson er Jakob alt annet enn en helt, for han fremstår som sutrete, klengete og temmelig pysete av natur. Klara derimot, hun har bein i nesen, men det var ikke før en viss Berzelius dukket opp, at tumultene gjengen hadde viklet seg inn i, fant sin løsning.

Du trenger ikke høre/lese de to foregående bøkene om Klara Walldeèn for å ha glede av denne, så liker du thrillere som omhandler terroranslag og en god dose hemmelighold, så er Vennen midt i blinken for deg ☺


Utgitt: 2019
Spilletid: 11:42:32
Kilde: Lytteeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar