tirsdag 24. mars 2020

Henrys hemmelighet av Kristina Ohlsson

Den svenske forfatteren Kristina Ohlsson har skrevet mye spennende krim, ikke alt er i serie, men Henrys hemmelighet er den tredje boken med advokat Martin Brenner i hovedrollen. De to første bøkene i serien heter Lotus blues og Mios blues, kanskje du har lest dem?

Forlaget om handlingen:
Advokaten Martin Benner elsker antikviteter. Da hans venn Henry Schiller dør, får han et tilbud han ikke kan si nei til; å overta Henrys andel i en antikvitetsbutikk i New York. Men lykken blir kortvarig. Samtidig som Martin blir oppsøkt av en mann som hevder at Henry ble drept, skjønner han at han blir overvåket. Noen lusker rundt huset hans om natten og etterlater fotspor i snøen.
Martin tvinges inn i en heseblesende jakt på sannheten om Henry. For hvem var han egentlig? Og hva hendte den dagen han døde?
Henrys hemmelighet er en spennende og intrikat kriminalroman om hvordan spor fra fortiden ikke kan viskes bort. Det er også en fortelling om familielojalitet og samhold.

Se for deg et puslespill med, la oss si hundre brikker. Kristina Ohlsson sin nye krim fremsto litt sånn for meg, for her blir leseren presentert for mange små detaljer, som kanskje/kanskje ikke henger i hop.

I løpet av historien blir detaljene belyst, sammenhenger klargjort og diverse begivenheter repetert, så det er helt tydelig at forfatteren gjør sitt beste for at leseren skal henge med i svingene. Det er som du skjønner ingenting å si på plottet, det er intrikat nok, men allikevel fikk jeg rett, da jeg helt i begynnelsen av boken gjettet på gjerningsmann.

Martin Benner er en mann i sin beste alder, han bor sammen med Belle, datteren til søsteren som har blitt drept. Rammen rundt fortellingen er bryllupet hvor han skal være forlover for sin eks-kjæreste Lucy, som nå skal gifte deg med legen som hjalp ham i en tidligere krise. Rundt seg i sitt lille hus i Stockholm har han en aupair, en gartner og en slags livvakt som passer på ham. Alle disse får en rolle i mysteriet som utspiller seg.

Jeg lo litt da jeg leste gjennom mine omtaler av de to første bøkene i serien, og ble fristet til å bruke "copy" knappen, fra Lotus Blues:

Historien blir fremstilt kronologisk, uten tilbakeblikk eller bi-historier, noe som gjør den enkel å følge med på. Ingenting i disse begivenhetene overlates til leseren å tolke, alt er logisk og ryddig hele tiden. Samtaler mellom hovedpersonene klargjør sakens gang, og flere ganger er vi innom en transkripsjon av et intervju mellom en journalist og hovedpersonen, hvor handlingen blir repetert, (i tilfelle leseren mot formodning har falt av?)
Språket er fritt for utbroderinger av steder og stemninger, og til tider kan det virke litt stivt. Dette gjør sitt til å opprettholde tempo og spenning, noe som er vel så viktig i en krim.Utgitt: 2020
Spilletid: 11:18
Kilde: Lytteeksemplar

5 kommentarer:

 1. Jeg liker det jeg har lest av Kristina Olsson, så denne blir lagt i ønskelista mi. Må nok vente til biblioteket åpner igjen, men priser eBokBib i disse tider. Finner mye bra der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har noe å glede deg til!
   Jeg har noen bomturer på eBokBib som du sikkert har skjønt på mine kommentarer, men sannelig fant jeg ikke Nada der, så nå står jeg i kø på den :)

   Slett
 2. Ah, jeg visste ikke at denne er fortsettelse av Lotus blues og Mios blues. De har jeg lest og likte dem virkelig godt. Jeg har satt denne på leselisten bare fordi det var Kristina Ohlsson. Jeg har lest alle krimbøkene hennes.
  Noen ganger er det deilig med bøker som skrives kronologisk. Så veldig ofte hopper vi frem og tilbake i historien, så det blir hvile å kunne lese uten å huske hvor en er rent tidsmessig :-)
  Stay safe and stay well <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Safe & well i boks, nekter å klage på lange dager i heimen, vi er heldig som er friske og ikke har småbarn å ta oss av om dagen.Kristina Ohlsson skriver godt, det er aldri noe å ta henne på, men den første krimmen hennes var mye mer spennende, enn i alle fall denne siste. God underholdning er det!
   Håper alt er vel med deg og dine :)

   Slett
  2. Takk, alt bra. Jeg er stort sett bare inne utenom en tur med hunden på kvelden. Nei, vi kan ikke klage - vi er heldige som er friske. Sønnen min er skikkelig influensasyk men ikke testet. Han er også bare hjemme og jeg må innrømme jeg er bekymret.

   Slett