tirsdag 24. januar 2017

Dragsug - ny thriller av Yrsa Sigurdardottir

Siden jeg tidligere har lest hennes forrige bok DNA, var forventningene skyhøye, når jeg begynte på den påfølgende boken Dragsug. Til tross for fallhøyden, landet denne elegant blant favorittene mine.

Fra bakpå boken:
Tolv år etter at en ung jente ble voldtatt og drept i Hafnarfjörður, blir en tidskapsel gravd opp i Reykjavik. I kapselen ligger ti år gamle brev fra skolebarn, der de har skrevet ned sine forestillinger om Island anno 2016. Men blant brevene finnes også en usignert liste med initialer, med beskjed om at disse menneskene skal drepes. Når så først ett, så to lemlestede lik blir funnet, er det ikke tvil om at brevet må tas på alvor.

Politimannen Huldar og barnepsykologen Freyja blir stadig trukket lenger inn i saken og i morderens verden, men det viser seg at ingenting er som de tror, og ingenting går som planlagt.
Forlag: Kagge
Utgitt: 2017
Sider: 438
Kilde: Leseeks

I kjølvannet av forrige bok har både Huldar og Freyja blitt degradert. Huldar må jobbe med forholdet til sin nye sjef Erla, og også Freyja må gjøre seg liten når hun er på jobb.

De innledende historiene er mange i denne boken, men de knyttes sammen på en finurlig måte, som det bare er å ta av seg hatten for. Vi møter en skilt statsadvokat og parets to små barn, som blir lokket bort fra barnehagen, en dømt pedofil er nylig sluppet ut av fengsel og Prostur som skrev tidskapselen har mye å skjule.

Huldar sin personlige historie er ikke en stor del av handlingen, men den enslige psykologen på Barnehuset, Freyja får mer kjøtt på beina, og opplever også mye nytt i denne boken. Karakteroppbyggingen er i det hele tatt solid, og jeg får klare bilder av hva de fleste sliter med.

Overraskende vendinger, action og dramatikk er denne krimmen full av, og historien er velskrevet og grundig gjennomført, uten åpenbare huller som ikke er tettet, så jeg anbefaler den gjerne videre!

7 kommentarer:

 1. Yrsa skriver spennende og bra krim. En stund siden jeg las henne nå, så dette var en fin påminnelse.

  SvarSlett
 2. Du leste jo DNA så vidt jeg kan huske, så da tenker jeg at denne blir midt i blinken for deg :)

  SvarSlett
 3. DNA var muligens min favorittbok i fjor. Dragsug kommer nok på topp10 i år. Super bok og jeg elsker de tre hovedpersonene. Elsker måten Huldar blir dratt i mellom de to damene. Typisk forvirret mann😂

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig at du kan kjenne deg igjen i Huldar, han er jo en likanes kar da :) Også gøy at du har lest Dragsug allerede!

   Slett
 4. Fin omtale - kanskje jeg skulle lese denne. Synes DNA var veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det bare å hive seg rundt. Jeg er superglad for at jeg skal tilbringe 11 dager på Island i sommer, men litt skremt over alle galningene som går løs der :)

   Slett
 5. Denne ligger høyt oppe i min bunke for tiden.:) Har likte mye av det jeg har lest av Yrsa før, men ble ikke så kjempebegeistret for DNA i grunn. Gled deg til Islandtur. :)

  SvarSlett