mandag 31. oktober 2022

Oppsummering av lesemåneden oktober

Det har ikke blitt oppsummering på noen måneder, jeg har rett og slett ikke giddet, men i dag fikk jeg lyst å bruke litt tid på dette. Jeg blir like overrasket hver gang jeg kopierer ut den aktuelle måneden fra årsoversikten Litt mye ble det, men så har oktober vært litt av en lesemåned. Fire av bøkene har jeg skrevet om men ikke publisert enda, det kommer.

Jeg har ikke lest 1001-boken min i oktober. Den ble bestilt og hentet, til og med begynt på, men en haug med ferskinger krevde oppmerksomhet, så da ble den levert tilbake. Dikt og barnebøker har jeg heller ikke lest, det vil jeg prøve å gjøre noe med i november. Dette leste jeg i oktober: 

 1. Rebecca Wexelsen - Jeg er ingen - 5
 2. Helga Flatland - Etterklang - 5
 3. Matias Faldbakken - Stakkar - 4
 4. Veronica Henry - Drømmehuset - 3
 5. Atle Nielsen - Mord og kjærlighet - 4
 6. Trude Marstein - Egne barn - 5
 7. Jon Michelet - Skogsmatrosen - 5
 8. Vigdis Hjorth - Femten år - 6
 9. Eva Fretheim - Dronningland - 5
 10. Roy Jacobsen - De uverdige - 4
 11. Staalesen og Heske - Fortellingen om Barbara - 5
 12. Ida Hegazi Høyer - Kirurgen - 5
 13. Jan-Erik Fjell - Cassandra-saken - 5
 14. Jon Michelet - Skytteren - 5
 15. Ørjan N. Karlsson - Det siste stykket hjem - 5
 16. Anna Gavalda - Eg elska ho - 4
 17. Igort - De ukrainske notatbøkene - 6
 18. Ingeborg Arvola - Kniven i ilden - 5
 19. Monika Steinholm - Ikke la de døde komme hit - 5

Romaner: 13
Krim/spenning: 4
Ungdom: 1
Tegneserie: 1


På kulturfronten ble det tid til dette: 

Vi var midt i oktober før første kulturting, da så jeg Lasarus, stykket om David Bowie, for andre gang. Jeg var på et foredrag på Kode om maleren Hans Dahl, det var forfatteren av verdens første biografi om denne Dahl som formidlet. Boken kommer i 2024.
Jan Eggum var 70 år tidligere i år, og mange av oss bergensere feirer ham med musikalen En natt forbi. Vi feirer også Bob Dylan i år, det er 60 år siden han debuterte, og i den anledning har professor Eivind Aadland skrevet boka Dylan og diktet, jeg var på lanseringen og ble begeistret, men boken er svær så det spørs om jeg kommer til å skaffe meg den.
Siste stunt denne måneden var Det Vestnorske Teaterets oppsetning av Alle fantastiske ting med Henrik Mestad. Det jeg trodde skulle være tull og tøys og feelgood, hadde en temmelig alvorlig tematikk, så det gikk rett hjem hos meg.


Neste lesemåned skal jeg lese to julebøker, jeg gleder meg allerede, har du noe spennende på planen for november? Jeg gleder meg i alle fall til å lese bloggene, som jeg så gjerne følger og får tips fra ☺

17 kommentarer:

 1. Gøy å lese din oppsummering Tine:) Har lest 5 av dine, og har noen på vent.
  Skulle gjerne sett Lazarus, vet du.. Håper de setter det opp neste år også, eller gjør det i Trondheim etterhvert...
  I november blir det en roligere måned her, håper jeg. Skal til min venninne på Frøya neste helg, ellers blir det å holde seg hjemme, m.u.a besøk hos mine foreldre på Verdal. Satser på mer lesing og skriving, kanskje en kinotur. Og ja, så har vi Krimfestival her den 11, og den skal jeg hjelpe til med, dvs er med i forberedelser også.
  Ellers blir det lesing av krimdebutanter, fordi jeg er med i en jury, og så skal jeg lese et par julebøker og annet nytt. (Arvola, Damhaug, Mødrenes synder, Mitt rom med Hallvar Bakke bl.a.) Håper å smette inn en 1001-bok, det ble det ikke noe av i oktober. Pluss diktlesesirkel. Håper å se deg der:)
  God november Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Setter de Lazarus opp i Trondheim må du gå å se det, det er veldig bra, men litt mye skjerm i begynnelsen :)
   Godt med noen rolige dager innimellom all jetsettingen din, artig å høre om juryarbeidet ditt, leste om det hos deg, men fikk ikke kommentere.
   Min 1001- røk jo også denne måneden, første gang på flere år at jeg ikke er ajour, skal tenke på dikt i november, "nytt norsk talent" kan jo umulig være så vanskelig å finne :)
   God november til deg også Anita!

   Slett
  2. Uten tvil. Hadde lyst å se den i Oslo også, men det matchet aldri,, og så kom vel korona i veien også.
   Jetsetting..hehe.. single på budsjett, tjohei.:) (litt luksus i Villajoyosa da, med to måltider ute pr dag)
   Det er Simen som står bak debutankrim-kåring ifb krimfestival i Randaberg.
   Har falt ut 1001- siden sommer.. vel, sånt skjer.
   Tipper du finner et nytt norsk talent. :)
   Takker:)


   Slett
 2. Du har fått lest mange bøker og fått med deg mye kulturelt, du er flink. Jeg må ta meg sammen og se mer teater, det er bare latskap at det blir forsømt. Nå har jeg akkurat startet å leser Stakkar, og ser du er litt lunken til den, i forhold til mange som bejubler den. Så får vi se hva jeg synes. God november Tine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Teater er gøy, men du får no med deg masse annet på kulturfronten. Ja, jeg syntes Stakkar var fin, men måtte hele tiden kjempe vekk alt det "rare" for å se historien mellom linjene, er spent på hva du synes.
   God lesenovember til deg også Ingun!

   Slett
 3. Eg har Flatland og Karlsson liggande, og Gavalda las eg for fleire år sidan :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du to godbiter å glede deg til. Selv har jeg en Gavalda til gode, den aller mest kjente av hennes titler, Saman er vi mindre aleine. Jeg var sikker på at jeg hadde lest den, men finner den verken på Bokelskere eller bloggen, kanskje det var før 2008 :)

   Slett
  2. Saman er ein mindre aleine er så fin, den har eg både lest og sett filmen :-)

   Slett
 4. Mange bøker som vanleg, men kun ei eg har lest; Cassandra-saken. Eg ga terningkast 4, for eg meiner Fjell har vore betre før. Eller kanskje eg hadde for høge forventningar. Men han er etter kvart blitt ein erfaren krimforfattar, så då må det vera lov å skru forventningane litt opp?
  Noterer meg Roy Jacobsen, eg likar bøkene og skrivestilen hans.
  Apropos Jan Eggum; har du lest sjølvbiografien hans? Den er bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har han skrevet biografi? den må jeg spore opp. Jeg er egentlig enig med deg, men kanskje erfaring gjør en litt sløv, så bøkene blir nødvendigvis ikke bedre. Har selv kuttet ut flere serier jeg fulgte med glede før :)
   Spent på hva du synes om De uverdige.

   Slett
  2. Biografien heiter 'Så langt har alt gått bra' og ligg på Storytel. Eggum sjølv som les.

   Slett
  3. Er den på Storytel allerede? jeg som trodde boken kom ut i 2021. Jeg skal uansett lese den, takk for info om tittel :)

   Slett
 5. Jeg var i Oslo forrige uke og besøkte Cappelen Damms koselige bokhandel og kafé. Der fant jeg Ingrid Brækken Melve sin bok Avstøtning. Ingrid er datter av en slektning av meg. Lise, som lenge hadde bloggen Bombalabla, så den boka måtte jo bli med hjem. Jeg skal lese den i mørke høstkvelder, når det er for mørkt å brodere, er planen. Må først bli ferdig med Edvard Hoem s Mors og Fars historie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre om, kos deg med Hoem, så kan du glede deg til Avstøtning etterpå :)

   Slett
 6. Du har fått lest litt denne måneden. Har lest fire av de de. Har et par av de andre du har leset på den lange leselista. Jeg har bestemt meg for å lytte meg opp på Bjørn Bottolvs sine krimbøker om gatepurken Jo Kaasa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble litt, har tydeligvis alt for lite å gjøre på for tiden :) Gøy med et nytt leseprosjekt, har ikke lest Bottolv selv, spent på hva du synes :)

   Slett
 7. Bra mengde og gode bøker, Tine :) Ha en strålende november, kos deg med julebøkene. For meg er planen å få lest litt fra bokhyllen.

  SvarSlett