lørdag 28. januar 2017

Opera på kino? Jeg har sett operaversjonen av Romeo og Juliette

Flere ganger har jeg sett at Bergen Kino viser live opera på skjermen. I forrige uke fikk jeg endelig fingeren ut, og sammen med to operaglade venninner tilbrakte vi kvelden i mørket, lyttende til vakker musikk.

Vi var i The Metropolitan Opera i New York hvor vi hørte Diana Damrau som Juliette og Vittorio Grigolo som Romèo. For oss som har sittet ute og hutret i regnet, blitt spist opp av mygg, plaget av måkeskrik og utrykningskjøretøy, og hørt opera som har blåst vekk i vinden, var det vidunderlig å ligge henslengt i mørket, inne i varmen på Bergen Kino og høre musikken og sangernes sterke stemmer, høyt og tydelig og helt uten at konsentrasjonen ble avledet av andre ting.
Før selve forestillingen begynte, fikk vi se noen innslag live fra The Met, når publikum ankom og artistene varmet opp. I pausen var det flere intervjuer, med både sangerne og med de som har arbeidet med kulisser og kostymer.

Musikken og sangen var magisk, noe av det beste jeg har hørt, uten forkleinelse for Bergen Operakor og andre jeg har hørt live i Bergen (ref. "formildende" årsaker ovenfor...)

Publikum både i The Met og i vår kinosal, satt eksemplarisk i sine seter, og ytret ikke et ord i utrengsmål, noe Shakespeare nok hadde snudd seg i graven av. Men, opera er opera, og vi var nok perpleks alle som en, av alt dette vakre som inntok vår sjel.


Fra februar til mai skal Bergen Kino viser ytterligere fem operaforestillinger (Rusalka, La Traviata, Idomeneo, Eugene Onegin, Der Rosenkavalier) så er du interessert i opera anbefaler jeg gjerne denne opplevelsen! Husk, opera tar gjerne litt lengre tid en normale filmer på kino, så ha med noe å spise (og drikke!) og belag deg på noen rolige timer med nytelse.

Er du interessert i Shakespeare  kan du gjerne ta en titt på prosjektet jeg hadde i forbindelse med jublileet i 2016.

2 kommentarer:

  1. Dette hørtes spennende ut. Jeg vet det har vært noen slike overføringer til Hamar kino også, kanskje jeg skulle prøve det. Kan tenke meg det var en flott opplevelse!

    SvarSlett
    Svar
    1. Selv har jeg utsatt det lenge, men når Shakespeare var på programmet kunne jeg ikke motstå :)

      Slett