torsdag 26. mars 2015

Påskeferien nærmer seg, og bøkene jeg skal lese hoper seg opp

Bøkene som er klar for kofferten - jeg trenger å ta vekk et par, hvilke skal få bli med?
Her er alltid nok av uleste bøker å velge i hjemme hos meg, men når en skal på ferie blir det ekstra viktig hvilke bøker som blir med. Jeg skal bare være vekke i 6 dager, og siden jeg tross alt skal besøke familie, så blir det litt heftig å ta med 7 bøker. Det er nøye overveide kriterier som ligger til grunn for hvilke bøker som har fått komme opp på bordet, men jeg tar gjerne imot litt hjelp på veien, hvis noen vil komme med innspill.

Gidder du å kommentere må du gjerne fortelle meg hva du skal gjøre i påsken, og hvilken bok du gleder deg til å lese :)

17 kommentarer:

 1. Syv bøker til seks dager høres mye ut, men så leser jo du veldig fort også. Ikke lett å velge hvilken som må bli igjen hjemme. Jeg har 3 av de 6 bøkene du viser her( Zweet,det frosten tok og Din alltid) Fauskanger er jo en gammel nabo av Ellinor så kanskje jeg skulle prøv meg på bøkene hans en gang? Jeg er ofte innom deg selv om jeg ikke er så flink til å legge igjen kommentarer om dagene (sliter litt med å endre det slik at jeg kommenterer fra den nye bloggen) Du må ha en riktig god ferie og God påske, Tine. Her blir det hjemmepåske med lesing, tv-titting og kanskje jeg skal forville meg ut på tur om været blir bra. Klem til deg fra meg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ps. Av bøker skal jeg lese "Lukk øynene, Den usynlige mannen fra Salem og Vida & Hazel, og noen jeg tar på sparket...

   Slett
  2. Savner kommentarene dine, håper du får dreis på den nye bloggen snart. Gled deg til Lukk øynene, den var skikkelig spennende. Ønsker deg en kjempefin påske Beathe, så håper jeg vi kan ta et treff i april :)

   Slett
  3. Det var litt å sette seg inn i syntes jeg men jeg finner vel ut av ting litt etter hvert. Ja, det må vi få til :-) Er det i morgen dere reiser? Trøndelag?

   Slett
  4. Vi reiser ikke før mandag. Ja vi skal besøke svigers på Snåsa, gleder meg,håper det ikke har kommet mer snø der oppe :)

   Slett
 2. Fauskanger , Din alltid og Helle helleboka står også på min leseplan. Dvs- jeg har startet på Fauskangers sin, men satt den litt på vent pga tidsfrister på noen bibliotekbøker.. som jeg måtte og må lese. Bl.a. Stalker (lest og levert) og Elisabeth er borte , som jeg har på ukeslpn og må lese i helga.. Fauskangers bok krever en mer våken leser føler jeg.. den har ikke pageturnerpreg, så lnagt, men jeg liker språket… Og en krim må du jo ha.:) God tur til Snåsa.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at vi skal lese noen av de samme bøkene. Har lest noen lunkne omtaler av Skamtegnet, så jeg kjenner at den boken (som også er den tykkeste) sikkert kommer til å måtte vente litt. Du har rett, bortsett fra novellene så er jo den den eneste krimmen :)

   Slett
 3. Den boka av Gøril Gabrielsen må du ta med, den har jeg på en må leseliste. Jeg skal lese Boka til colombianeren juan Gabriel Vasquez "Lyden av ting som faller". Den gleder jeg meg veldig til, den er på veg i posten. Jeg har et spesielt forhold til Colombia siden jeg har tre adoptivbarn derfra og det er ikke så ofte at de blir oversatt til norsk.
  Ellers håper jeg på en tur på hytta og en skitur eller to de hellige dagene, de andre dagene skal jeg montere utstilling i kulturhuset på Hamar.
  Ha en flott påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner godt at Colombia ligger ditt hjerte nært, og at du vil lese litteratur derfra. Så herlig med hyttetur, og spennende med ny utstilling, regner med vi får se bilder derfra :)

   Slett
 4. Vet ikke helt hva jeg kommer til å lese i påska ennå. På slutten av hver måned setter jeg opp en liste over hva jeg skal lese neste måned. Det har jeg ikke gjort ennå. Det gjør jeg alltid den siste kvelden før ny måned. Men en ting er sikkert. Jeg skal lese De dødes tjern i løpet av påskehelga. Det har vært en tradisjon siden ungdomsskolen. Men hva slags andre bøker det blir vet jeg ikke ennå, men blir nok innen krim og thriller sjangeren siden det er påske:) Lista blir ikke skrevet opp før 31. mars så jeg er like spent på hva jeg kommer til å lese i påska som dere, haha:) Lykke til med bokvalg:)

  SvarSlett
 5. Skamtegnet har jeg veldig lyst å lese, men de hadde ikke fått den på biblioteket enda. Jeg har ikke hatt tid til å legge noen leseplan for påsken. Starter ferien etter jobb i morgen og da får jeg ta en titt i bokhylla, og så blir det nok en tur på biblioteket i helgen eller til uka

  SvarSlett
 6. Heisann! Hvis lykken står meg bi, drar jeg til fjells i mårra- og blir til maten er spist opp og bøkene lest! Nå har jeg pakket bøker litt "over langen" og har ikke helt oversikt over hva som har blitt med, men Helle Helle sin kom overraskende i dag, så den er der i hvertfall. Ellers litt krim, krig og kjærlighet, noe på papir, litt lyd og et par e-bøker som er genialt når det blir dårlig leselys utover kveldene. Håper dere får en fornøyelig tur til Snåsa- nyt dagene!!

  SvarSlett
  Svar
  1. For en herlig tanke, bli til både mat og bøker er fortært. Håper du får en kjempefin ferie. Helle Helle reddet dagen min i dag, følte meg så heldig at jeg fikk en overraskelse i posten :)

   Slett
 7. Eg trur Skamtegnet passar meg, for eg har sans for historisk krim. Den einaste eg har lest av desse er Kalde skygger. Den er fin å ta med på reise, og når ein i tillegg skal vera litt sosial vert det "ein naturleg pause" mellom kvar novelle.

  Ha ein fin påskeferie!

  SvarSlett
 8. Hei Tine! Og tusen takk for kjempekoselig kommentar på den nye bokbobla. Jeg sliter litt med å få kommentert derfra (akkurat som Beathe), så foreløpig bruker jeg blogspot til akkurat dette. Så mange flotte påskebøker du har funnet frem. "Det frosten tok" er helt fantastisk, så den kan du glede deg til :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 9. Din, alltid gjør sterkt inntrykk. Selv om jeg syns du MÅÅÅÅÅ lese den, vet jeg ikke om dette er riktig timing ;-) Man bør lese en slik type bok ganske sammenhengende for å ha ordentlig utbytte av stemningen, tror jeg, og den krever litt av leseren mht å fordøye stoffet.

  Litt misunnelig på disse svenske krimnovellene dine. Er veldig nysgjerrig på van Veeteren og Wallander-historien!

  SvarSlett
 10. Her var det mange titler jeg ikke har sett før, blir spennende å lese anmeldelsene etter hvert som de tikker inn. God påske!

  SvarSlett