onsdag 18. mars 2015

Dere finner meg aldri av Robert Wilson

Den første boken om kidnappingskonsulenten Charles Boxer het Den største straffen og kom ut i 2012. Den har jeg ikke lest, men Et lite drap i Lisboa og Den blinde mannen i Sevilla likte jeg veldig godt. Jeg ga meg liksågodt i kast med Dere finner meg aldri, uten å ha lest første boken, og det gikk riktig så fint.

Forlaget om boken:
Charles Boxers datter Amy er 17 år. Hun er opprørsk og krangler til stadighet med de skilte foreldrene sine. Spesielt med moren Mercy, som hun bor hos. Hun bestemmer seg for å legge det gamle livet sitt bak seg og søke spenning.
Med en mor som er politietterforsker og en far som er kidnappingsekspert, har Amy lært seg mer enn nok om politiarbeid til å planlegge den perfekte forsvinning. På rommet sitt legger hun kun en beskjed til foreldrene: Dere finner meg aldri.

Mens Boxers ekskone Mercy etterforsker en alvorlig sak i London, følger Boxer sporene til Amy til Madrid. Boxer vet hvor lett livet kan gå under når man lever under radaren.

Han konfronteres med de mørkeste sidene i menneskets natur og erfarer bittert hvordan hans eget barn må stå til rette for hans gamle synder.

Robert Wilsons navn må ha lyst mot meg mange ganger, for jeg trodde han hadde gitt ut mange flere bøker enn det han faktisk har. Et par bestselgere hjelper selvfølgelig når en skal bygge seg et navn, og jeg kan ikke si annet etter tre bøker, enn at han skriver drivende godt. Etter å ha lest Dere finner meg aldri gleder jeg meg til forlaget får oversatt og utgitt den neste boken i serien "Stealing people".
Etter å ha lest hans hyllest til sin nylig avdøde kone Jane, den nærmeste medhjelper i skrivingen, blir det litt spennende å se om han klarer å fortsatt overbevise på denne elegante måten.

Dette er en thriller, og ikke en krim hvor etterforskning av et eller flere mord står i høysetet. Intensiteten er høy hele veien, med et temperament som passet meg godt. Overgangene blir bare røpet av et linjeskift, men det kommer den oppmerksomme leseren fort inn i. Karaktergalleriet er stort i denne thrilleren, men her er ingen overflødige historier. De forskjellige aktørene har sine utpregede personligheter så det er lett å komme under huden på dem, uten at de føles karikert på noen måte.

I tillegg til Amys familie, blir vi presentert for hardkokte gangstere, narkoselgeren El Osito i Madrid og kjøperne, far og sønn Chilcott i London. Et driblegeni på 12 år dras inn i en kidnappingshistorie, mens det er den sørgelige bakgrunnen hans som vekker mine følelser.

Begivenhetene finner sted i London og i Madrid, masse i London (så masse at jeg nesten holdt på å bestille meg en ny tur). Jeg elsker når handlingen i en bok tar meg med rundt i gater og på steder hvor jeg er kjent. Det hele utspiller seg i løpet av en drøy uke, og det eneste jeg vil røpe er at tingene ikke er helt sånn som det ser ut i begynnelsen.

Har du lyst å lese en påskekrim med høyt actionnivå og mye saftig dramatikk, satt i et miljø av banditter og gangstere, da er dette boken for deg! Jeg anbefaler den gjerne :)

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2014/på norsk 2015
Sider: 412
Kilde: Leseeksemplar

4 kommentarer:

 1. Er egentlig helt allergisk mot krim for tiden, men denne boken hørtes ganske forlokkende ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tåler du en litt maskulin krim, så er denne midt i blinken :)

   Slett
 2. Har enda Et lite drap i Lisboa, liggende… Må vel lese den en dag!

  SvarSlett
 3. Denne boka er tilgjengeleg på ebokbib, har eg sett. Noterer ned tipset. Eg likar at det er maskulint og psykologisk :)
  Et lite drap i Lisboa har eg lest, for mange år sidan.

  SvarSlett