torsdag 19. mars 2015

Rivertonprisen 2014 ble delt ut i går og vinneren ble Karin Fossum

Gratulerer Karin Fossum som vinner av den gjeve Rivertonprisen!! Prisen deles ut hvert år av Rivertonklubben, til fjordårets beste kriminallitterære arbeid. Hun vant prisen for kriminalromanen Helvetesilden. Karin Fossum vant også prisen i 1996 for romanen Se deg ikke tilbake. Det er 15 år siden sist en kvinne vant, så det var på høy tid. Klikk gjerne på lenken og se hvem andre som har vunnet prisen.

De andre bøkene som var nominert er:
Karin Fossum, «Helvetesilden»
Asbjørn Jaklin, «Rød sone»
Merete Junker, «Venuspassasjen»
Marit Reiersgård, «Jenta uten hjerte»
Gunnar Staalesen, «Ingen er så trygg i fare»

Jeg leser mye krim og hadde allerede lest fire av fem av de nominerte. Nå gjenstår Merete Junker sin bok, før listen er komplett. Selv om jeg holdt en knapp på bergenseren Staalesen, er jeg strålende fornøyd med at Karin Fossum vant prisen.
Gratulerer Karin, du er en tøff dame!

Gunnar Staalesen intervjuer Karin Fossum da hun vant Amalie Skramprisen i 2013

I 2013 mottok denne populære forfatteren Amalie Skramprisen. Siden jeg var tilstede ved arrangementet har jeg noen flotte bilder fra dette. Jeg har lest flere av hennes bøker og likt dem veldig godt, sjekk mine omtaler her og her hvis du har lyst.

5 kommentarer:

 1. Gratulerer til Karin Fossum! En flott representant for moderne krim, og alltid med god psykologisk innsikt! Mener at jeg har lest de fleste, kanskje alle, bøkene hennes.

  SvarSlett
 2. Gratulerer til Fossum. Vel fortjent. Har vel ikke lest de aller nyeste bøkene hennes, men har lest mange av bøkene hennes generelt og jeg skal ta igjen hennes nyeste også. Hun er et råskinn til å skrive og har så god psykologisk innsikt. Det er derfor bøkene hennes fascinerer for min del:) Hun skriver så godt fra forskjellige synsvinkler.

  SvarSlett
 3. Tror ikke jeg har lest noe av henne. Tror kanskje jeg har en lydbok liggende et sted. Får ta en titt

  SvarSlett
 4. Jeg må innrømme at jeg bare har lest to bøker av Fossum. Men jeg har planer om å ta for meg forfatterskapet hennes på samme måte som jeg har gjort med andre krimforfattere. Altså at jeg begynner i begynnelsen :-) Det blir litt å lese, men samtidig kommer du nær karakterene på en flott måte.

  SvarSlett
 5. Gratulerer til dyktige Fossum. Har veldig lyst til å prøve meg på Rivertonprisvinnerne etter hvert. Håper du har en super helg :)

  SvarSlett