mandag 9. juni 2014

Forberedelser til Londontur til helgen - og litt bøker på gang

Med en ekstra søndag og god tid til å planlegge, vil jeg be om litt hjelp. Årets tur til London nærmer seg, og i år har den en litterær rød tråd. Jeg har satt opp et program, men det er ikke så tettpakket som jeg liker det, og skulle gjerne fylt på med mer innhold av det litterære slaget.

Gode forberedelser skal til for å ha fire supre dager alene i London

Besøk i bokhandlere er selvsagt og listen over bøker jeg håper å ha på vent når jeg kommer hjem ser slik ut:
 • Sara Lark - Call of the Kiwi
 • No Violet - We need new names
 • Nancy Mitford - The blessing
 • Douglas Adams - Afterliff
 • Neil Gaiman - The ocean at the end of the lane
 • Michel Faber - Under the skin
Har du lest noen av dem? Flere av titlene har jeg notert meg etter å ha blitt inspirert av gode blogginnlegg. Utenom denne listen kommer jeg nok til å handle litt etter innfallsmetoden, vanskelig å holde seg helt til ønskelisten. Har du tips til meg om bøker som er lure å få med seg hjem fra London? Bøkene øverst på bildet er bøker jeg skal bytte inn i The Phone Booth Library. (Første gang jeg har bøker med meg til London). 
Shopping er ikke min greie, så det har jeg ikke satt av tid til, men å gå innom en butikk eller to som ser spennende ut, det skal jeg. Jeg har et par, tre ting på handlelisten, så shoppestoppen min skal få en liten time out.
Her kan du se en kjapp plan, og hvis du har opplevd noe spennende i London som du har lyst å anbefale, så er jeg lutter øre. Turen opp i The Shard og de to besøkene på The Globe har jeg billetter til, så de er spikret, alt annet er utskiftbart og kan byttes mot annet gøy. 
Jeg håper i tillegg å få med meg noen herlige måltider på andre vegetarrestauranter som allerede er testet ut og inne i varmen. Så mitt spørsmål til dere er: Er det noe i London du mener jeg ikke må gå glipp av? Gjerne noe som omhandler litteratur....

18 kommentarer:

 1. Når du er innom matmarkedet og/eller The Globe stikker du vel innom bokhandelen på The Tate? Og kjøper noen bøker i Charing Cross Road - gjerne Charing Cross Road 84 :) og/ eller Cecil Court med alle antikvariatene?
  Kos deg masse på tur - uansett hvordan du bruker tiden !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har krysset av The Tate på kartet men tenkte ikke på at de har bokhandel. Enda en grunn til å gå bort dit. Skal se etter nr. 84, CCR må jeg selvfølgelig i. Tusen takk for tips!

   Slett
  2. Charing Cross Rd. 84 er bare en plakett (se blogginnlegget mitt om London), så det er dessverre ikke superspennende. ;-)

   Slett
  3. Tenkte mer på å kjøpe boka Charing Cross Road 84 i en bokhandel I Charing Cross Road :)

   Slett
 2. God morgen,Tine! :-) Jeg har ikke noen tips for jeg har bare vært i London en gang for mange herrens år siden. Håper det er noen som kan komme med tips til deg slik at du får et mer tettpakket program, ellers må jeg si at jeg likte ideen om å drikke kvelds ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt skummelt å gå på en pub alene langt uti huttiheiti, veien hjem kan bli lang og kronglete, men jeg har staket meg ut en rute til nærmeste tubestasjon :) Jeg skal ta noen bilder så skal du se hvor fint det er der :)

   Slett
  2. Ja,det må du, men helt alene? Da er du like tøff som Anita, trodde kanskje du skulle ha mannen med eller venninner

   Slett
  3. Vel, Anita er mange hakk tøffere enn meg. Jeg har vært mange ganger i London og alene før også. Flax for meg at jeg trives godt i mitt eget selskap når jeg skal gjøre ting som er så sære at jeg ikke vil dra andre med meg.

   Slett
 3. Jeg liker meg så godt i Camden, men der har du sikkert vært. Og hva med en tur til Highgate Cemetary?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips! Stemmer det at Highgate Cemetary har med vampyrer og sånt å gjøre? Ser det ligger litt langt utenfor, og siden jeg skal på dagstur andre veien, så får jeg ha det til gode. Jeg har, som du antar vært masse i Camden. Tenkte sist gang at det forandrer seg så lite fra år til år at jeg dropper det i år. Også er det utrolig masse norske turister der :)

   Slett
  2. Norske turister er overalt, selv i de mørkeste smug i land der hvor man ikke skulle tro noen kunne bo, helt aldeles håpløst å slippe unna dem :-D

   Highgate huser mange spøkelser, men vampyrer vet jeg ikke helt? I alle fall er feks Douglas Adams og Karl Marx gravlagt her. En egen tour er dedikert til Charles Dickens.

   Slett
 4. Jeg har faktisk blogget om London, siden jeg gjerne besøker byen 2-3 ganger i året:
  London for bokelskere:
  http://avenannenverden.no/?p=4016

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig kjekt å lese siden din, plukket opp noen tips :)

   Slett
 5. Jeg har bare vært i London to ganger, men har veldig lyst på en ny tur dit snarest.. Musical er et must i London, og Phantom of the opera er noe av det beste jeg har sett på en scene.
  Ellers har du så mye på programmet, så jeg ikke har noe spesielt å komme med, men Marvin Wiseth har skrevet en personlig guide fra London, og der tipser han om tre artige bokhandlere, så kanskje det kan være noe:
  Hatchhards- bokhandel med små rare rom, 187 Piccadilly W1, t-bane Piccadilly Sircus. Englands eldste fra 1797, egne vegger med Wibston Churcill, mange stoler å sitte i.. Like ved er det enda en spesiell bokhandel: Foyles Bookstop, 113-119 Charing Cross WC2, tbane: Tottenham Court Road- den største uavhengieg bokhandelen i England. voldsomt stort, 50 avdelinger fordelt på fire etasjer, god kafe.
  Books for cooks- enorm mat/kokebokhandel: 4 Blenheim Crescent, W11, tbane:Landbrake Grove, 8000 titler, egen restaurant som tester ut oppskriftene til bøkene deres.. (Eia var jeg der, skulle gjerne ha fått tak i noen gode veggisbøker) Lurt å forhåndsbestille plass i rstauranten sier Marvin- få stoler der. God tur, Tøffa! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal si du vet mye selv om du bare har vært der to ganger. Noterte meg Hatchhards, den hadde jeg ikke hørt om. Skal allikevel til Waterstones på Piccadilly. Jeg pleier alltid å se musikaler, men denne gangen blir det teater. Skal innom Halfpriceticketstor`en og se hva de har, og jeg har laget meg en liten liste over det som er aktuelt. Må prøve å få sett The fault of our stars som har premiere på fredag (her i Norge i alle fall). Jeg har faktisk vært på den Jack the Ripper touren, interessant men for mye folk så det ble ikke så spooky :)

   Slett
 6. Ellers så finnes det vel noen sånne guidaturer hvor du kan gå i fotsporene til Jack the Ripper og sånt.. sikkert kriminellt grøssende.;)

  SvarSlett
 7. Jeg ville dratt på Harry Potter-tour, men det tar litt tid og ligger et stykke utenfor London. Har ikke vært der selv, for jeg har ikke fått det til de gangene jeg har vært i London, men en gang skal jeg rekke det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min datter og jeg så den treetasjers bussen en gang vi var i London. Hun var 13 og hylte og pekte, så alle rundt oss trodde hun var sprø. Etter vi noen år senere så Daniel Radcliffe naken på scenen mistet hele Harry Potter greiene sin glans hos meg, i tradisjonelt teater var han så mye bedre :) Nå skal det sies at jeg er så gammel at jeg ikke har lest noen av bøkene selv, bare sett noen filmer.

   Slett