mandag 30. juni 2014

Rosendal - en innholdsrik helg med deilig sommervær

Se den nydelige utsikten fra hytten til vi var på
I helgen var jeg så heldig å bli invitert med på jentetur. Kollegaen min har laget seg en idyllisk liten plass hvor det å lade batterier og slappe av står i høysetet. Når vi ankom gikk gjestene amok med kamera, for et flottere interiør enn dette har jeg aldri sett - et interiørblad verdig.
Etter ankomsten fikk tre driftige damer opp partytelt utenfor hytten, og vi koste oss med god mat, ute til kl. 02:00 om natten - det er sommer det!
Utenfor kafèen på Guddaltunet
Bente og Synnøve titter og drømmer - her var det mye fint!

Lørdag tok vi turen gjennom vakker natur inn til nyåpnede Galleri Guddal. I dag er det bare en måned siden galleriet flyttet fra kaien i Rosendal inn til gården Guddal. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må bli en suksess, for her var det utrolig fint, og galleriet var kjempefint med flotte bilder, og mye fin kunst. Jeg kjøpte meg et flott bilde, så nå blir det fornying i stuen :)

Fire jenter som koser seg glugg ihjel i Rosendal
Turen videre gikk inn til "sentrum" som består av en skjønn butikk, og 10-12 vanlige. De har også et gammelt gjestgiveri som nå fungerer utmerket som restaurant, og her inntok vi en nydelig sen lunch. Da vi skulle forlate stedet ble vi invitert hjem til damen som hadde sittet på bordet ved siden av oss. Hun har sikkert hørt på oss, og tenkte at vi var fire interessante damer. Vel fremme benket vi oss i den frodige hagen hennes og fikk servert noe leskende. Når en regnbyge dukket opp, fortsatte vi samtalen i stuen hennes til vi var nødt å bryte opp til fordel for kveldens planer.

Vi følger gladelig med Marit Lange til hennes idylliske hus i sentrum av Rosendal
Stikkelsbærene til Marit var ikke det eneste frodige vi fant i hagen hennes 
Grunnen til at vi valgte akkurat denne helgen for utflukten vår var at vi ville gå på forestilling med Gunnar Staalesen, Julian Berntzen og Herborg Kråkevik på Baroniet om kvelden. Du skjønner nok at det handler om musikalen Hellemyrsfolket, som DnS setter opp til høsten. Julian har gått i bresjen for dette prosjektet og skriver musikken, mens han har fått Gunnar S. med på laget som omskriver av bøkene til Amalie Skram. Herborg skal synge rollen som Petra, som blir en av hovedrollene siden forestillingen får fokus fra Sivert og Petra sitt liv.
Det vi fikk høre og se var fantastisk, og jeg som allerede har sikret meg billetter til 3 forestillinger til høsten, gleder meg bare mer og mer.
Julian Berntzen fortalte om musikalen han har på gang, sang og spilte og sjarmerte oss i senk
Søndag gikk turen tilbake til Baroniet. Vi gikk gjennom skogen og fikk oss en god runde. Jeg ble overrasket over hvor stort område som er tilknyttet Baroniet, turen opp skogen anbefales. Det er vanvittig frodig her, med masse kjempetrær, en svær urtehage, grønnsakshage og selvfølgelig den flotte rosehagen som er med på alle bildene vi ser av selve Baroniet. Inne drakk vi kaffe blant alle blomstene, hvor enkelte atter en gang gikk amok med kamera.
Idyll i Rosendal
To herlige jenter på tur i skogen 
Etter rundturen gikk vi opp til Kvinnherad kirke som er en ærverdig steinkirke fra 1250. Boken jeg har hatt med på tur er Hildegard, hvor handlingen er fra et klostermiljø på 1100-tallet, og da passet det godt å besøke denne vakre kirken. Dagen og helgen ble avrundet i hagen til Synnøve, hvor vi fikk servert pannekaker før hun kjørte oss ned til båten som skulle frakte Anne og meg tilbake til Bergen.
Tusen takk for en nydelig helg Synnøve, Anne og Bente og riktig god sommer!

11 august er det igjen tid for motbakkeløpet NutenOpp. Etter en så fin helg som jeg har hatt denne helgen, vil jeg gjerne tilbake til Rosendal, og har derfor overtalt mann og barn til å delta også i år.

Malmangernuten tatt fra Baronihagen kl. 22:00

4 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! Jeg husker jeg var der en gang på bilferie med foreldrene mine for en del år siden :)

  SvarSlett
 2. Rosendal er et sted jeg virkelig har lyst til å besøke. Det hørtes ut som dere har hatt en veldig flott tur, Tine. Herlig å få ladet batteriene litt med gode venner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette var en fantastisk innholdsrik helg. Vi var jo heldige som hadde en lokalkjent med oss, og at vi hadde vært forutseende nok til å kjøpe billetter til "Hellemyrsfolket" i god tid :) Det begynner også å gå opp for meg hvilken flott samtale vi hadde med Marit Lange i huset og hagen hennes - heldige oss!

   Slett
 3. Åh, så vakkert! Særlig det siste bildet.

  Har vært i Rosendal et par ganger, men det er allerede maaange år sida.

  SvarSlett