mandag 30. juni 2014

Jeg har besøkt Årets bokhandel 2014 - en Gullboken vinner

Rosendal bokhandel ble i år kåret til "Årets bokhandel" av forlagsbransjen. Det kan ikke være på grunn av sitt idylliske eksteriør, for selv om Rosendal er en nydelig bygd er bygget bokhandelen ligger i av det heller kjedelige slaget. Det blir fort slutt på kjedsomheten når en trakker over dørstokken, for her treffer en hyggelig betjening, i et lyst og fint lokale som fristet med en deilig lesestol i et hjørne, som jeg selvfølgelig måtte prøve.
Det er Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen i fellesskap som deler ut fem priser under paraplyen Gullboken.

Gratulerer Rosendal Bokhandel!

Juryens begrunnelse for å hedre Rosendal bokhandel:
Årets bokhandler kjennetegnes av sin viktige posisjon i lokalsamfunnet. Butikken er liten, men har et stort utvalg, ivaretar bokas spredning på en imponerende måte og er en drivkraft i det lokale kulturlivet. Juryen har latt seg imponere av engasjementet som ligger bak en slik bokhandel, som opprettholder et unikt forhold til sine kunder og arrangerer flotte arrangement stadig vekk.
Årets bokhandel har faktisk også årets bokhandler. I vakre Rosendal i Hardanger driver Bente Soldal årets bokhandel: Rosendal bokhandel.


Vinneren av Gullboken 2014 for Årets bokhandel 

4 kommentarer:

 1. Villsauboken? Sånn helt tilfeldig? Haha.. Takk for sist Tine, veldig hyggelig gjensyn etter x antall år. Det var en nydelig helg, med rosévin i sommerregn hos Fru Lange Snusmumrikken som et av høydepunktene:) Vi får overtale Synnøve til at det blir en årlig tradisjon. Fortsatt god sommer! Klem fra Bente i overkøyen

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... ja jeg grebbet den nærmeste boken når Anne siktet på meg med kamera. Det var utrolig kjekt, og veldig kjekt å treffe deg igjen. Du har ikke forandret deg det spøtt på 20(!) år :) Vi får fare fint med Synnøve, så vi kan gjenta dette, med billetter til alle :)

   Slett
 2. Takk for reisebrev fra nok en inspirerende kultur-tur!
  Knallfine bilder i forrige innlegg, Tine :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette var kultur-turen sin det. Utrolig kjekt å treffe på en bohem på 71 år som sjarmerte oss i senk med sin utadventhet og kunnskap. I Rosendal er det ikke vanskelig å ta fine bilder :)

   Slett