søndag 22. juni 2014

Belinda Bauer sin nyeste: The facts of life and death

Belinda Bauer fornekter seg ikke, hun greide det igjen. Ikke lenge etter jeg har lest hennes siste bok som er oversatt til norsk fant jeg i London at hun nylig har gitt ut sin neste bok. Denne heter "The facts of life and death" og er skikkelig spennende. Jeg gikk med denne under armen gjennom flere dager, og lesing ble mer viktig enn sightseeing.

Av utgivelsene hennes er det bare bok to og tre som bør leses i rekkefølge, de andre henger ikke sammen.
Blacklands
Mørke dager
Som fortjent (Finders keepers)
Nysgjerrigper (Rubbernecker)
The facts of life and death


Her mother had always told her, never ever hitchhike. And she never ever would have... if only it hadn`t kept raining and if only the buses hadn`t stopped running, and if only two miles wasn`t such a long way in those stupid heels that lengthened her legs while they shortened her stride.

I denne historien møter vi Ruby, som er en 10 år gammel jente. Hun er litt tjukk, litt usikker og blir mobbet på skolen. Hun vil ikke bli dame eller jente eller mamma når hun blir stor, hun vil bli en cowboy, som sin kjære pappa.
I den lille landsbyen hun bor i dukker det plutselig opp både forsvinninger og drap, og de som skal finne ut av dette er to landsens politifolk som ikke akkurat er vant med mord. Calvin Bridge har akkurat byttet ut den trygge politiuniformen med "vanlige klær" og merker forventningene dette medfører. Når kjæresten hans Shirley lurer ham til å fri, og hun setter i gang med bryllupsforberedelser og planlegger resten av hans liv før han får snudd seg, får han flere andre ting enn mord å tenke på. Fokus er ikke på politietterforskingen i denne boken, for det er Ruby og hennes pappas søken etter ugjerningsmannen som får det meste av oppmerksomheten.
Boken begynner veldig rolig, nesten som en oppvekstroman, men før du vet ordet av det er du fanget i nettet. Skildringene av Limeburne på kysten sør i England, er gjort på en fantastisk levende måte, og både stedet og menneskene her står klart for meg når jeg leser. Spesielt stormen mot slutten av boken er godt beskrevet, og jeg ser levende for meg den langgrunne kysten, de mørke skogene og de fraflyttede husene.

Det er Cappelen Damm som har gitt ut de forrige bøkene, og jeg håper inderlig at de har planer om norsk oversettelse også for denne. Enn så lenge får vi bare vente..... for jeg vil garantert lese den på norsk også.20 kommentarer:

 1. Jag har bara läst en bok av Bauer (Mörk jord), men de två efterföljande står redan här och väntar...

  SvarSlett
 2. Takk for boktipset. Jeg har kun lest Blacklands av forfatteren. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Har bare lest "Blacklands" av forfatteren men jeg har de to neste på listen, da mangler jeg de to siste da. Likte godt den første og siden du er begeistret for disse bøkene så tror jeg at jeg kommer til å like de andre også. Høres ut som du får en fin søndag, godt å jobbe litt i hagen også. Ha en fin søndag så snakkes vi i morgen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har en bunke spennende lesestoff tilgode Beathe. Hun skriver ikke tradisjonell krim, men spennende bøker uten fokus på etterforskning, sånt kan jeg like. Gleder meg til å se Faen ta skjebnen med deg i morgen :)

   Slett
  2. Gled dere masse å se Faen ta skjebnen, men en liten advarsel ta med lommetørkler. Satt alene med en skoleklasse å så den forrige uke og alle jentene stor hulket seg gjennom hele den lange triste slutten, det var virkelig en trist stemning i salen, men jeg skilte meg ikke så ut fra dem må sies. Huff hvor jeg slet, noen tårer kom om jeg ville det heller ikke:) Lenge siden jeg har hatt det så tøft på kino, hehe:) Enda jeg viste hva som ventet meg og hadde stålsatt meg hardt før filmen, hehe! Kos dere masse, var veldig bra laget synes jeg. Må si da at forventningene mine var lave, siden jeg likte boken så godt:)

   Slett
  3. Takk for advarselen, jeg får advare Beathe før filmen, jeg elsker å tute når jeg leser og ser film, og gjør det uhemmet :) Hadde egentlig lave forventninger til filmen siden boken var så utrolig god,men nå begynner jeg å gru-glede meg :)

   Slett
  4. Modig du er, er litt pysete med å gråte åpenlyst, men gjør jo det for det om imellom:) Hjemme i stua tør jeg nok å slippe litt ekstra, enn på kino må innrømmes. Men har stor tuta noen ganger når jeg har lest på trikken, hehe kan jo bli litt morsomt også for da blir folk litt nysgjerrig på hvilken bok du leser eller så blir de litt brydd, hehe. Filmen får en terningkast 4 av meg, hadde forventet meg den skulle bli en 2, så jeg hadde virkelig lave forventninger, spesielt siden jeg har blitt skuffet så mange ganger tidligere av ungdoms filmene:) Jeg var skikkelig fornøyd når den ble en sterk 4, så ha lave forventninger, så blir dere overrasket,hehe:) Kos dere!:)

   Slett
 4. Den här kunde jag inte låta bli att köpa så fort den kom ut. Riktigt bra var den också ;-)

  SvarSlett
 5. Låter spännande. Jag har läst några av Belinda Bauers tidigare böcker. Den här kommer på svenska i höst, och då hoppas jag vara i kapp med serien så jag kan läsa den direkt! Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 6. Låter spännande. Tack för smakbiten och ha en skön söndag.

  SvarSlett
 7. Dette høres utrolig spennende ut, herved notert på leselisten :)

  SvarSlett
 8. Jeg håper også de har tenkt å oversette denne! Jeg har lest Blacklands og Mørke dager og likte godt begge to, selv om de var veldig forskjellige. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Jag har hört talas om Belinda Bauer till och med läst en. Men denna känner jag inte igen. Tack för smakbiten

  SvarSlett
 10. Bauer har jeg notert meg på leselisten med "Blacklands" så den skal leses forhåpentligvis om ikke altfor lenge :)

  SvarSlett
 11. Herregud hvor jeg prøvde å plassere hun Bauer, hun har jeg jo hørt om tenkte jeg, godt jeg leste litt videre nedover og fikk svar på spørsmålet før all håret ble slette av, hehe. Har jo Blacklands i bokhylla mi, og der har den vært veldig lenge ulest. Må gjøre noe med det skjønner jeg. Virker som en god forfatter. Likte det du sa om at hun ikke fokuserer så mye på etterforskningen, det kan jeg like også. The facts of life and death må jo bare bli oversatt og det raskt ja, hvor spennende med en ny bok. Historien virket også da veldig fengende. Takk for smakebiten! Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har opplevd å gjenkjenne forfattere, også finne dem i hyllen. Sånn går det når vi leser mye og alltid og alt mulig, og ikke minst leser masse om hva andre leser og anbefaler. Nysgjerrigper er den beste av alt hun har skrevet, les gjerne den først (etter den du allerede er den stolte eier av da)

   Slett
 12. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 13. Leste Blacklands på engelsk av henne for noen år siden og likte den svært godt. Har lyst til å lese flere bøker av henne.

  SvarSlett
 14. Skriver upp henne på listan med en gång, tack för tipset :)

  SvarSlett
 15. Jag har läst två av hennes böcker. Vill läsa resten för hon skriver mycket bra. Tack för smakbiten!

  SvarSlett