søndag 1. mai 2022

Oppsummering av lesemåneden april

I Bergen har vi hatt en utrolig fin april, bortsett fra noen tullete snøfnugg på et tidspunkt har det vært kaldt men opplett, og i Bergen er fravær av regn det samme som pent vær. 

Jeg har fått mange kilometer i bena, siden stolpejakten har åpnet, og benyttet den tiden til å lytte på krim, så det har blitt mer krim enn vanlig på meg denne måneden.


Dette leste jeg i april: 

 1. Ilja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa - 4
 2. Selma Lagerlöf - Jerusalem - 4
 3. Toni Morrison - Sula - (1001) - 4
 4. Bernard Minier - Dalen - 6!
 5. Milan Kundera - En spøk - 4
 6. Lars Elling - Fyrstene av Finntjern - 5
 7. Kurt Aust - Rødt kort - 4
 8. Marieke Lucas Rijneveld - Min kjæreste skatt - 4
 9. Angela Marsons - Dødelig lek - 4
 10. Chris Whitaker - Vi begynner med slutten - 4
 11. Roar Ræstad - Sovende hunder - 4
 12. Jon Fosse - Eit nytt namn - 4
 13. Roar Ræstad - Elven - 5
 14. Roar Ræstad - Ravnens time - 4
 15. Mieko Kawakami - Heaven - 5
 16. Kurt Aust - Vredens dag - 4
 17. Roar Ræstad - Slagmark - 4
 18. Sofie Sarenbrant - Hvil i fred - 4
 19. Sofie Sarenbrant - Andre åndedrag - 4

Romaner: 8
Krim: 11

Uvanlig lite spredning i lesingen denne måneden, men det skal sies at jeg har begynt både på en diktsamling, en sakprosa og en barnebok, så neste måned blir bedre i så måte. Men, all den krimmen da! det er tydelig at jeg har truffet på noen serier som fenget. 
To av bøkene står på årets kortliste til The International Booker Prize, gode begge to, og så har jeg fått lest 1001-boken (for mai)

Bjørn Willberg Andersen og Bård Ose kan sine saker


Kulturelle innslag i April:

DnS setter opp musikkteateret Lazarus, som er David Bowies siste gave til fansen, første lørdag i måneden var jeg på lørdagskafè og hørte Bjørn Willberg Andersen (hovedrollen) og Bård Ose snakke om stykket, som jeg så senere i måneden. 
Før påske var det Debussy som sto på programmet i Harmonien, og etter påske var det Schuman sin tur.
Men, det gøyeste jeg gjorde i april var konserten med det amerikanske rockebandet Last Internasjonale, får du sjansen og liker at det rocker, få med deg dem. Dagen etter var det Doddo som sto på programmet, sleppefest for platen han har laget sammen med et kammerorkester.
Måneden ble avsluttet med Bergen City Maraton, jeg løp ikke men var med å heie på vennene mine som løp, og for en folkefest dette ble, "alle" bergenserne var ute langs løypen i det fine været ☺
Jeg har ikke lagt noen plan for lesingen i mai, men venter på et par godbiter som jeg gleder meg til å lese. Håper på å lese mindre og mer variert, og ellers krysser jeg fingre for at energinivået holder seg stabilt høyt også i mai, så det blir mange fine turer i det, forhåpentligvis fine været. 


Har du lest noen av bøkene jeg har lest denne måneden?

18 kommentarer:

 1. Flink til å gå tur og få med deg kulturelle aktiviteter, du Tine:) Ser ut som dere har mye bra teater i Bergen. Lazarus kunne jeg gjerne tenkt meg og sett. Vurderte å dra til Oslo da det ble satt opp, men så var det den pandemien da..
  Av bøkene dine er jeg veldig enig angående Dalen (Minier). Har ellers lest Ræstad sin serie og likte den veldig bra, glad for at du også gjorde det:)
  Sarenbrandt har vi "snakket" om før i dag. Bra du har funnet krimtonen med noen bøker/serier igjen:)
  Ønsker deg en fin mai og ser frem til å følge deg videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er heldig som har aktive venninner på kulturfronten, så jeg får med meg mye. Lazarus var veldig bra, nydelig formidlet av flinke skuespillere og musikere, bare synd at DnS de siste årene har sverget til å ha filming, lerret, skjermer, ting som snurrer og blinker med i nesten alle forestillingene, også i Lazarus.
   Frode løpte maraton i går og leste ferdig maratonboken til Sarenbrant, vi var skjønt enige om at den slutten var lynrask, sikkert for å holde seg innenfor et maratonløp på fire timer.
   Jeg er glad for at du stadig er innom, og for våre fine diskusjoner om bøker :)

   Slett
  2. Ja, det er kjekt. Har kulturvenner jeg også, så det blir da litt innimellom av teater, konserter og kino, men det som vises på teatret her har jeg blitt litt lei av. Før gikk jeg på nesten alle prøveforestillingene, men nå er jeg mer kritisk til hva jeg velger. Mye eksperimentering med form her også.
   Takk, det samme Tine:)

   Slett
  3. Det er kjekt å få med seg stykkene, vi som har årskort kjøper billetter til hele året etter i desember, så det er bare til å kjøre på. Heldigvis er det noen godbiter innimellom :)

   Slett
 2. I Trøndelag var det skjortevær i april, nesten sommer, men i mai ble det høst. Har ikke noe i mot det, jeg. I april leste jeg ikke ti bøker en gang. Grunnen er at noen store bøker ble lest og fra midten av april har jeg hatt lav leselyst, men trøster meg selv at jeg leste hver dag i det minste. =)

  Det ble en del krim på deg i april. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så deilig med skjortevær da, regner med at varmen kommer tilbake, selv om det ikke er en trøst for deg som liker den mørke årstiden best. Leselysten går gjerne i bølger, du fyller vel på med fargelegging, så det blir noe fint ut av at lysten daler. Ja, sant jeg har lest mye krim, som oftest er det bare to eller tre :)

   Slett
  2. Skjortevær var det vel bare i påska, Ina, i alle fall i Trondheim. Surt og kaldt den siste uka og på med lue og longs igjen.

   Slett
  3. Påsto ikke at det var skjortevær hele april, men tiden før og i påska var det det her, opp mot 18 og 19 grader i noen dager. Ruskværet som jeg liker kom i går den 1. mai.

   Slett
 3. Du har lest mye som vanlig. Jeg ble inspirert av deg til å lese en serie fra krigen. Jeg valgte meg en helt annen triologi, fra Tyskland av Carmen Korn. Har hentet to av bøkene på biblioteket og funnet en av de på storytel som lyd. Gleder meg til den.
  Jeg er ikke så flink til å gå på teater, så det blir utstillinger og kino for meg.
  Det er så fint vi kan inspirere hverandre her i blogg-verden. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at du ble klar for litt verdenskrig igjen, er spent på om Korn faller i smak. Vi har alle våre kulturfavoritter, men historie- og kunstinteressen har vi til felles :)

   Slett
 4. Har lest: nr 4, 11, 16 og 18. Nr 7 ligg klar på ipad'en og er mi neste bok.
  Las 'Sovende hunder' for nokre år sidan, men så vart det ikkje fleire i den serien for meg, av ein eller annan grunn. 'Dalen' likte også eg godt, medan 'Hvil i fred' vart sånn passe. 'Vredens DAG' (ikkje TID) er fyrste bok i Kurt Aust sin historiske krimserie som eg har lest 3 av hittil.

  Hadde aldri høyrt om 'The Last Internationale' før, så det måtte googlast/"youtube'ast". Kul bluesrock!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til Rødt kort, det ble mye fotball for meg, men han skrev godt i den historiske serien sin og, kommer til å følge opp den. Skal rette tittelen, gikk litt fort der.
   Kanskje du skal ta opp igjen Ræstad sin serie, Sovende hunder var den kjedeligste av de fire bøkene :)
   Ja, sant det var kul musikk!? jeg hadde ikke hørt om dem før jeg ble tatt med på konsert, og jeg storkoste meg :)

   Slett
 5. Du får med deg mye kultur, Tine. Det er moro å lese om hva du har opplevd i april. Bortsett fra 2 gallerirunder har jeg ikke gjort noe kulturelt utenfor leiligheten denne måneden. Bestilt billetter til Nick Caves nye kinofilm da. Gleder meg.
  Av bøkene på din liste har jeg kun lest 3,5 og 15. Skal lese 4 og 6. Håper du leser skikkelig bra krim - som Minier - i mai også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ny film fra Nick Cave! den må jeg se, takk for tips! Du har to gode bøker på to do-listen, jeg legger ut omtale på Kunderaboken på fredag, spent på om vi er enig om den.
   Kultur er sukkerdrysset på livet, jeg skal i Harmonien på onsdag, også er det operapub på kvelden, så jeg får se om jeg orker begge deler :)

   Slett
 6. Supert lest i april! Til og med en sekser, den skal jeg sjekke ut :) Av disse har jeg lest Sula, og noen av Kundera sine bøker, men ikke Spøk. Ha en strålende lesemai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Dalen må du få med deg, hvis du liker grøsselig god krim :)

   Slett
 7. God bunke i april, Tine! Ingen av dine er lest, men eg har begynt på Fosse og Kawakami :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott fokus, spent på hva du synes :)

   Slett