mandag 30. mai 2022

Minner om ham av Colleen Hoover

Tidligere har jeg lest Stygg kjærlighet og Det ender med oss, og når jeg nå leser mine egne omtaler av disse bøkene, føler jeg at det var mer brodd i dem enn i Minner om ham. Colleen Hoover har en amerikansk måte å skrive på, uten at jeg helt greier å forklare hva jeg mener med det, men lesingen flyter lett, og jeg har ikke problemer med å anbefale boken videre ☺

Forlaget om handlingen: 
En bekymret ung mor lengter etter tilgivelse i denne hjerteskjærende, men håpefulle fortellingen av fenomenet Colleen Hoover. Finnes det ulovlig kjærlighet? Etter å ha sonet fem år i fengsel på grunn av et tragisk feilskjær, ønsker Kenna Rowan ingenting annet enn å gjenforenes med sin fire år gamle datter. Kenna vender tilbake til byen der alt gikk galt, men svigerforeldrene hennes vil hverken ha noe med henne å gjøre, eller la henne møte datteren. Den eneste som viser en viss vilje til forsoning, er Ledger Ward, den tidligere bestekompisen til datterens far, Kennas avdøde kjæreste. Tiltrekningen mellom Kenna og Ledger er til å ta og føle på, men de må ikke bli oppdaget. Kenna må finne en måte å bli tilgitt på, før hun kan få en ny mulighet med Ledger og datteren i sitt liv.


For en hjerteskjærende historie! Denne boken leste jeg i ett eneste jafs, noe som er et kompliment til romanen, siden sjangeren "feelgood" befinner seg et par knepp utenfor min komfortsone. 

Det som er fint med denne romanen er at måten en oppfatter karakterene, endres etter hvert som en leser. Vi ser saker og ting med nytt perspektiv, noe som fører til mer problemer, men også mer forståelse.

Historien er forutsigbar, og sukkersøt, det går ikke an å si noe annet, men den er lesverdig og ikke minst fortryllende, lett underholdning. Flere av karakterene har dypsindige betraktninger på livet og sin rolle i andre menneskers liv, og det kan jo få en til å tenke litt på eget liv, men noen dyp bok er dette ikke.

Jeg ble fort glad i Ledger og Kenna, skjønne Diem, de bohemske foreldrene til Ledger og også foreldreparet som har mistet sønnen sin, men fått et barnebarn. Alle er søte, de er snille hele gjengen, men misforståelser og kommunikasjonssvikt gjør at de ikke alltid forstår hverandre. 

Historien er fortalt vekselvis fra Kenna og Ledger sitt ståsted. Kenna skriver også brev til den tidligere kjæresten Scotty, og disse forteller mye om hendelsen som ledet frem til situasjonen hun er i nå. Boken har korte kapitler og mye luft så selv om den har ganske mange sider, så er den rask- og lettlest. 

Jeg har aldri sett et bilde av Diem. Jeg vet ikke om hun ligner meg eller Scotty. Har hun blå eller brune øyne? Er smilet hennes like ærlig som farens? Ler hun sånn som meg?
    Er hun lykkelig?
    Det er det eneste jeg håper på for henne. Jeg vil at hun skal være lykkelig.


Har du lyst å lese en roman med masse følelser, både av den romantiske typen, og den mellom foreldre og barn (og barnebarn og naboer og kolleger), da er dette et godt valg. Det er en "bobler i glasset og sol på terrassen-bok" så det er bare til å lene seg tilbake og nyte turen ☺

Forlag: Gursliberg
Utgitt: 2022
Sider: 431
Kilde: Leseeksemplar


I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar fra forlaget, med «reklame». At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar