fredag 15. april 2022

Rødt kort - en fotballkrim av dansknorske Kurt Aust

Så ble det litt påskekrim på meg allikevel ☺ Kurt Aust er født i Danmark men flyttet til Norge for lenge siden. Forfatteren er kjent for å skrive historiske krimromaner, debuten i 1999 Vredens dag ble første bok i en serie på åtte bøker. Denne gangen er det fotball det gjelder, og er du interessert i sporten er denne boken midt i blinken for deg. 

Forlaget om handlingen:
Zac Utheim - en temperamentsfull norsk fotballspiller - flytter fra toppklubben Lazio i Roma, til lille Exeter United i England. Klubben som spiller på nivå to, har våte drømmer om å rykke opp i Premier League.

Våren 2022 ankommer Zac byen Exeter i Devon i folkevognbussen sin og slår seg ned ved elva litt utenfor byen. Under bordet har sportsdirektør Matt Reed betalt Zac for å stanse den av spillerne som fôrer journalisten i lokalavisen med ondsinnete rykter om klubben. Men Zac har også sine helt private grunner for å komme til Exeter. Han vil finne ut hva som skjedde da den unge, italienske fotballspilleren Luca to år tidligere druknet i elva Exe som renner stri gjennom byen. En ulykke? Neppe.


Når det er sagt, Rødt kort er godt skrevet og har et krimplott som det er lett å følge med på. Innledningsvis hører vi om en hendelse i 2020 og en i 2021, som vi så smått ser tilbake på i løpet av handlingen.

Historien finner sted i løpet av noen uker i mars 2022. Vi blir kjent med Zacarias som er en etablert fotballspiller litt utenom det vanlige. I tillegg til lønn fra Exeter United, skal han også hjelpe ledelsen med å finne ut av ryktene som sprer dårlig stemning i laget. 

Han har selv satt seg fore, å finne ut av hva som skjedde da vennen Luca druknet i Exe for to år siden. Med til historien hører Jess, den litt irriterende journalisten som alltid er på rett sted, og flere andre karakterer som spiller et intrigespill som Zac forsøker å finne ut av.

For meg ble over femhundre sider litt i meste laget. Hadde de klippet vekk alle vittighetene som Zac mumler for seg selv, og alt han skriver i skriveheftet sitt, så hadde sideantallet blitt mer passe, og kanskje spenningen ikke hadde blitt sugd opp av uvesentligheter. Jeg synes også at noe ble for overtydelig og enkelte logiske brister fikk meg til å sperre øynene opp. 

Nok om det, ønsker du det en krim fra fotballmiljøet og liker intriger og baksnakking, så byr Kurt Aust på det og mye mer. De delene jeg likte best var når vi lærte Zac å kjenne, og om kjæresten Noemi Scarletti som han savner. 

Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2022
Sider: 536
Kilde: Leseeksemplar

Les gjerne Henningbokhylle sin flotte omtale!


I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar fra forlaget, med «reklame». At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

5 kommentarer:

 1. Denne har jeg på vent, den skulle egentlig bli med til Spana, men en annen bok snek seg forbi. Kanskje like greit..selv om det er kjekt med pocketbøker på reise.
  Er litt usikker til denne pga min null fotballinteresse, men jeg ser at den kan være litt spennende likevel. Greit å være forberedt på litt langdryg. 500 sider er ganske mye for en bok, synes jeg, da skal den være god hele veien, og det er mange ikke.
  Men jeg har ikke lest Aust enda, han står på planen min, og selv om Hjertets mørke fikk Riverton, er den en mye større bøyg å starte på, tykkelsen tatt i betraktning.. Men det er jo en helt annen bok.
  Fortsatt god påske Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. De har det med det disse bøkene, å snike i køen :) Det er bare til å ta på seg fotballtrøyen når du skal lese denne krimmen, jeg er spent på hva du synes. Dette er min første bok av Aust, men da jeg skulle parkere den i krimhyllen (som har blitt alfabetisk) fant jeg Hjertets mørke der. Sikkert et leseeks som har hoppet elegant forbi "skal lese-hyllen", til tross for størrelsen :) Nå er den ikke glemt lengre, så når jeg har varmet opp med 4xRæstad blir jeg nok klar for mer historisk.

   Slett
  2. Fotballtrøya, hehe... Kanskje ungenes Maradona-skjorte ligger i kjelleren;)
   Spent på om du liker Mærkets hjerte når du hiver deg i kast med den:) Og om Ræstad x4 , selvagt. Den er det ulovlig ikke å like vet du;)

   Slett
  3. Jeg lager et samleinnlegg for de fire Ræstad bøkene, har lyttet gjennom nesten to, og elsker dem :) Mørkets hjerte får stille seg pent i kø, men den har fanget oppmerksomheten min.

   Slett
  4. Good:) Gleder meg til å lese:)

   Slett