mandag 2. mai 2022

Regnværsdagen av Max Estes

Å ha gode barnebøker i barnehagen er gull verdt, barna engasjeres, de ber om favorittene sine, og lærer fort hvilken voksen de må gå til, for å få seg en lesestund. Er du klar for en billedbok for alderen 3-6 som er helt uten tekst? Her er det bare fantasien som setter grenser, for hvilken historie den store og de små leserne kan skape seg.

Forlaget om boken:
En plaskvåt fortelling, helt uten ord.

En liten gutt står i vinduet og ser regnet falle utenfor. Han kaster på seg regntøyet og haster ut døra med hunden sin. De hopper fra pytt til pytt. Regnet høljer ned, og pyttene blir dypere og dypere. Snart seiler de nedover gata i en oppslått paraply.

Strømmen blir striere, og plutselig er gata en elv, på vei mot det åpne havet. Hvor i all verden skal dette ende? Vil de noensinne komme hjem?


Denne boken bladde jeg gjennom flere ganger, i påvente av en skikkelig regnværsdag. Tilfeldighetene ville ha det til at selveste Bergen var helt uten regn i maaange uker, akkurat da jeg hadde fått boken, så det tok sin tid.

Endelig var dagen her, boken var med i barnehagen og den lille gruppen med leseivrige 2-3-åringer fikk sitt første møte med den. 

Vi tar oss tid når vi reflekterer, og alle får komme til orde. I denne alderen har barna forskjellig nivå på det muntlige språket sitt, men de er grei med hverandre, så alle får bidra. Når vi har holdt på en stund, blir det fort mer prat når vi leser, de husker hva som ble sagt forrige gang vi leste, og ble det en uenighet sist, så tas den opp igjen. Her er det ingen som vinner diskusjoner, her undrer vi oss sammen.I åpningsscenen sitter en gutt og hunden hans inne og leser bok, det regner men han legger ned boken, tar på seg regnfrakk og støvler, og plukker med seg paraplyen. Hunden blir med og de legger i vei på en spennende tur. På turen møter vi fisk og blekksprut, vi opplever lyn og torden, ser små og store båter, en krokodille, en ufo og et monster.

Paraplyen har på veien vært både båt og fallskjerm, og til sist daler gutten og hunden ned fra skyene foran huset sitt. De slokner begge to i lesestolen, utslitt etter den lange, spennende turen. Sov de hele tiden? drømte de? Det ligger en våt paraply igjen i gangen, så det er ikke helt sikkert ☺Regnværsdagen er tegnet med enkel strek, og fargelagt i blå og svart med et rødt og et gult innslag, (gutten og paraplyen) Den er lett og behagelig for den voksne å lese, og det er ikke tvil om at den engasjerte mine små venner. 

Utgitt: 2022
Sider: 48
Kilde: Leseeksemplar

I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar fra forlaget, med «reklame». At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

4 kommentarer:

 1. Så søt en bok:) Tenker på Jakob, barnebarnet på snart 5.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige Jakob hvis han får drømme seg vekk med denne boken :)

   Slett
 2. For meg, som ikke har vært ofte i Bergen, er det rart å forestille seg Bergen en måned uten regn. Det har regnet hver eneste dag jeg har vært i byen. For meg er Bergen pingviner og paraplyer :) Men ingen ville vel bodd der om det regnet HVER dag !?!
  Koselig bok!

  SvarSlett
 3. For en fin bok! Den må jeg skaffe til barnehagen, takk for tips!

  SvarSlett