lørdag 29. februar 2020

Oppsummering av lesemåneden februar

Det er skuddårsdagen i dag, kjenner jeg noen jenter som har fridd eller? Etter en vinter hvor gradestokken har vist massevis av plussgrader, fikk vi (endelig) i slutten av februar litt snø. Jeg har akt, laget snømann og kastet snøball, et par dager nå, og fryder meg over litt snø til barna, men ikke nok til at det blir kaos på veiene.

Når jeg nå studerer leselisten min, ser det ikke ut som at jeg har gjort annet enn å sitte inne å lese ☺


Dette har jeg lest i februar:
 1. Ravn Lanesskog - Fridtjof Hansens dagbok - 5
 2. Chimamanda Adichie - En halv gul sol - 4
 3. K. Engelstad - Mitt liv med Napoleon - 4
 4. Tove Alsterdal - Blindtunnel - 5
 5. Vidar Sundstøl - Oseberg - 3
 6. Jan Kjærstad - Oppdageren - 4
 7. Ellen Rømming - De ufullendte - 6
 8. Jesmyn Ward - Syng gravløse syng - 3
 9. Haruki Murakami - Drapet på kommandanten II - 5
 10. Yrsa Sigurdardottir - Dukken - 4
 11. Tove Alsterdal - Kvinnene på stranden - 4
 12. Erlend O. Nødtvedt - Slekter - 4
 13. Vidar Sundstøl - Ravnene - 5
 14. Bernard Minier - Natt - 4
 15. Alex Michaelides - Den tause pasienten - 5
 16. Bergsveinn Birgisson - Reisen til livsvannet - 6
 17. Finn Junker - Praksis - 5
 18. Ali Smith - På stedet mil - 4
 19. Bergsveinn Birgisson - Svar på brev frå Helga - 5

Krim/thriller: 5
Romaner: 12
Essay: 1
Dikt: 1

Sjokket over at jeg ikke hadde lest en eneste krim i januar, fikk meg til å ha fokus på krim denne måneden. Det førte til gjensyn med kjente forfattere, noen svarte til forventningene, mens et par av dem bød på litt svakere krim enn vanlig. 
Jeg har lest 1001-boken min fra Afrika som planlagt, og også vært i forkant med utfordringen for mars.

Kortlisten til Bokbloggerprisen er offentliggjort, og i mars starter samlesingen av de ni bøkene. Jeg har lest fire av dem fra før, og har lånt to av titlene, så de ligger klar.


I februar har jeg i tillegg til å lese gjort dette: Vært på Lyttelos to ganger, dette er et flott gratistilbud fra biblioteket, med timeslange foredrag hvor deltageren lærer seg å lytte til klassisk musikk. 
Jeg har vært på Nordlyskonsert, noe som var mye mindre fantastisk enn det høres ut som. Jeg var og så Jon Fosses stykke Namnet på DnS, og uken etter var jeg tilbake på DnS og så Cabaret, to teaterstykker jeg likte godt.

Jeg har vært på foredrag med Marta Breen og deltatt på Bergen kvinnesaksforenings arrangement om seksualitet i det offentlige rom. Bergen Offentlige Bibliotek har mange gode tilbud til brukerne sine, og midt i måneden var jeg på opera på biblioteket, og fikk høre Beate Mordals vakre stemme, som førte til at jeg kjøpte meg en billett til Mozarts opera La Clemenza de Tito som settes opp i Grieghallen i mars.
En tur innom en utstillingsåpning på KODE ble det også tid til, og måneden ble avsluttet på Bok og Bar, hvor Bergsveinn Birgisson lanserte Reisen til livsvannet. På bildet ser dere meg på min aller første tur på bysykkel, på vei til kino for å se The lighthouse, (som ikke var så skrekkelig som jeg hadde håpet på). Etter å ha lest gode ord om serien Heksejakt, begynte jeg å se på den i går, så jeg var temmelig irritert da jeg gikk å la meg. 


Har du lest noen av de bøkene jeg har lest? 
kanskje vi har forskjellig terningkast? 

Lykke til med neste lesemåned ☺

10 kommentarer:

 1. Dårlig med friere på døren her i dag(også)! Har lest fem av disse, Oseberg likte jeg veldig godt-må si jeg har sansen for måten hans å formidle på men det virker ikke som det er mange bloggere som leser bøkene hans, i hvert fall skriver de ikke om dem, det er synd.
  Kjekt å se at du likte Svar på brev frå Helga, og Smith sin bok likte du bedre enn meg ser jeg.
  Kortlisten hopper jeg galant over, der har jeg lest fire av bøkene.

  Heksejakt provoserer ja, veldig bra serie!

  Ser du leser Lanny, den likte jeg veldig godt.


  Ha en fin mars måned :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. P.S. Ser vi har lest samme antall bøker.... det er ikke ofte.

   Slett
  2. Det er så rart å vite at vi leser like mye, også har jeg null kontroll på deg :) Veldig kjekt å høre fra deg her, går det an å ønske seg en månedlig oppsummering fra deg? <3
   Begynte på Lanny på kafe i dag, og kom akkurat inn i den før vi måtte gå. Har hørt ferdig natt på terrassen i snøstormen, så etter kvelds fortsetter jeg på Lanny, den virker bra.(hvis ikke det blir mer Heksejakt da, men jeg sov dårlig i natt etter tre episoder før jeg la meg i går, og sto opp kl. 04:20 i dag, så vi får se)
   Du forberedte meg på at denne boken av Ali Smith ikke falt i smak, og det hjalp sikkert på leseopplevelsen. Oseberg hadde jeg ikke glede av, men hans Minnesota-trilogi fikk jeg avsluttet i kjølvannet av denne lesningen, så det var godt for noe.

   Slett
 2. Ser ut som om du har hatt en bra februar. Mest misunnelig på snømannen. Det er jo ikke lenger snø i Oslo. Savner å lage engler ... i snøen.
  De Lyttelos treffene virker spennende. Glad Fooseteateret ble en god opplevelse. Synd The Lighthouse ikke var spennende - men moro med bysykkeldebut :)

  Jeg har kun lest 4 av dine. Ward, Alsterdal, Michaelides og Kjærstad. Flere jeg ønsker å lese.

  Moro at du leser Lanny. Håper du liker den. jeg ble glad i Lanny og Pete.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har verdens beste jobb, og når det snør har vi det ekstra gøy. Koser meg med Lanny og Pete, gleder meg til fortsettelsen, og takk for supert lesetips!

   Slett
  2. I kveld kom snøen i Oslo så nå skal jeg ut og lage engler :)

   Slett
 3. Du har vært veldig leseaktiv og aktiv på andre måter, litt av en energi, heldige du. Jeg hadde som mål å lese en del i februar og har lest 13 bøker, men den siste uka her ble det så mye annet så jeg hadde ikke ork til å lese noe særlig, selv om boka jeg leste av Øistein Borge (Jeg er nummer 13) er veldig bra. Ble ferdig i natt med den. Og så har det vært mye nyheter og facebook i stedet for å lese bok; corona, calima og klima- problematikk. Tror jeg må ta bort varslene på Dagbladet og VG og holde meg unna, men da må jeg vel bort fra fb også.. Corona-utviklingen er jo nesten som en thriller, dekningen er ute av proporsjoner.. nå telles også antall personer som er i karantene for å vente på prøvesvar. Nu vel..
  Av dine har jeg lest Michaelides, Alsterdal, Yrsa og Adichie. Skal lese Natt (når jeg får den) og Kommandanten 2 (når jeg får den). Foreløbig har jeg nok av annet å kaste meg over.. Leser fortsatt krim ifb Krimfestivalen neste uke.

  Ja, Heksejakt-serien kan man bli provosert over.. Den er bra! Men handlingen skremmende.

  Ønsker deg en fin mars Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tretten bøker er no litt av en haug da, og det i tillegg til å følge med på verden. Jeg og mine har godt imunforsvar, så vi vasker hender og prøver å unngå å bekymre oss, da går det nok greit, selv om det er skremmende lesning.
   Heldige deg som skal på krimfestival, ser du leser Risiko nå, er den bra? tror jeg har den på kindelen...
   Det ble litt Heksejakt på oss i kveld, to episoder igjen, de sparer vi til i morgen, men hjelpe meg kor frustrerende.

   Slett
  2. Jada, det er ikke værst.
   Jeg er heller ikke så redd for smitte for meg selv, kanskje jeg burde, siden jeg har astma, - men jeg liker ikke influensa generelt- men er ikke mer redd corona enn for å få den vanlige- jeg er mer bekymret for mine foreldre og de eldre og immunsvake jeg kjenner. Men jeg blir litt boblete i hodet av all den inputen fra media konstant- siden man får oppdateringer og krigstyper i fleisen hver gang man åpner appen på Dagbla og VG og ser nyheter.

   Har ikke begynt på Risiko enda, men det blir straks.

   Ja, Heksejakt er frustrerende, siden man vet at slikt foregår.

   Slett
 4. Hei Tine.
  Jeg har lest tre av dine bøker: Dukken, Kvinnene på stranden og Ravnene mens jeg har Natt klar til å leses.

  Mine februarbøker er:

  - Camilla Greve/Skyggejegeren
  - William Shaw/Dødeland
  - Hans Olav Lahlum/Avklaringene
  - Christoffer Carlsson/Jærtegn
  - Anki Edvinsson/Lyst til å drepe
  - Malin Persson Giolito/Bare et barn
  - Kim Faber, Janni pedersen/Vinterland
  - Adrian McKinty/Kjeden
  - Mick Herron/Sløve hester

  SvarSlett