lørdag 1. desember 2018

Oppsummering av lesemåneden november

Det er en stund siden jeg har oppsummert lesemåneden, men ved en tilfeldighet kom jeg over november i fjor, og fikk lyst til å gjenta juletreet jeg laget da. Den gang leste jeg ti romaner og en av hver av de andre sjangerne. I år har jeg også lest ti romaner i november, men en del flere i de andre kategoriene. To seksere og to treere viser stor variasjon i leseopplevelsen denne måneden ☺

November 2018 leste jeg dette:
 1. Emanuel Bergmann - Trikset - 4
 2. Marit Reiersgård - Det de døde vet - 4
 3. Kepler - Lazarus - 6
 4. Bjørn Bottolvs - Med ansikt mot døden - 3
 5. Josie Silver - En dag i desember - 4
 6. Per Petterson - Menn i min situasjon - 4
 7. Jan Guillou - De som dreper drømmer sover aldri - 3
 8. Adele Lærum Duus - Farmors kongehus - 5
 9. Mona Høvring - Venterommet i Atlanteren - 4
 10. Mona Høvring - Fordi Venus passerte en alpefiol - 4
 11. Geir Sætre - Noen å høre til - 5
 12. Thomas Marco Platt - Tiden er ilden vi brenner i - 4
 13. Nenad Velisckovic - Min datters far - 4
 14. Marit Kaldhol - Melketannmuseet - 4
 15. Søren Sveistrup - Kastanjemannen - 5
 16. Vibeke Løkkeberg - Frokost på stupet - 6
 17. Levi Henriksen - Jern & metall - 5
 18. Knut Røneid - Når barnet ditt ikke vil leve lenger - 5
 19. Agnes Ravatn - Stoisk uro - 5
 20. Norske diktere
Dikt: 1
Krim:   4
Barn:       1
Noveller:        2   
Sakprosa:       2
Romaner:         10


November har vært en aktiv måned på både lesefronten og den litterærsosiale biten. Vibeke Løkkeberg lanserte sin nye roman Frokost på stupet og jeg deltok også på Geir Sætre sin lansering av Noen å høre til. To bøker jeg varmt anbefaler! Josie Silver lanserte også sin romantiske roman En dag i desember, og jeg var selvsagt tilstede ☺

DnS hadde premiere på Vigdis Hjorths Arv og miljø, og i forkant av dette var jeg på en presentasjon som Kjersti Horn og Kjersti Elvik sto for. Jeg så stykket på onsdag og er himmelfallen over hva de har fått til, stor applaus!

Til slutt vil jeg nevne to bøker som blir teater på DnS til neste år: Linnea Myhres Evig søndag, Stig Holmås` Regn - dette blir bra!


I begynnelsen av måneden besøkte jeg starten på kunstverket Flat Acrylic og har i løpet av november vært oppe i Tårnsalen fire ganger, for å se hvordan det går med fremdriften. Jeg har hatt flere hyggelige samtaler med kunstneren, og gleder meg til å se verket ferdig om en ukes tid.Ønsker alle en fin lesemåned i desember!

10 kommentarer:

 1. Eg har lest Agnes Ravatn, og det var ei god bok. God lesedesember!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun treffer min blink hver gang :)

   Slett
 2. Jøss, hva du leser..:) (as usual)
  Har kun lest Blatt av dine her, som jeg også likte godt- men har Sætre, Bottolv, Høvring og Ravatn på vent.
  Herlig med så mange stykker som skal adapteres til teater. Kunne tenkt meg å sett Arv og miljø- mulig den settes opp andre steder etterhvert.
  Ønsker deg en god desember Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flere korte romaner denne gangen, så da går det unna :) Håper Arv og miljø skal på turnè, dette var virkelig bra adapsjon til teater.

   Slett
 3. Helt vanvittig hva du klarer å komme gjennom og fordøye i løpet av en måned i tillegg til livet ellers!Tror ikke noen hadde klart å komme opp på ditt nivå om man virkelig hadde gått inn for det. Stilig bilde,er det du som har laget boktreet? Det var kult :-) Jeg er klar for T.U.V.-teater i Juni sammen med Eli og det ser jeg virkelig frem til!
  Ang. Lesesirkel....Hvilken bok er det? Jeg trodde jeg skulle på konsert med Ruth Lillegraven men det var ikke den datoen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Som sagt over her, korte romaner og en barnebok det går unna da. Boktreet lånte jeg fra det store nettet for flere år siden, lenke til min bruk av bilde dukket opp da jeg søkte på "boktre" nå i november, så da brukte jeg det igjen. TUV teater?
   Det er Prof. Hieronimus av Amalie Skram som skal diskuteres på tirsdag, jeg går hvis du er med, men jeg har ikke frisket opp handlingen, ergo litt på gyngende grunn, så det hadde vært greit med en arm å holde i :) Er gjerne med på Lillegravenkonsert, men mener å huske at jeg ikke kan da...

   Slett
  2. Åja,jeg har ikke lest den boken så da må jeg tenke på det. Lillegraven er den 10 fra 20-22 eller noe.. TUV,Tante Ulrikkesvei boken skal bli teater og tv-serie, og da var jeg om meg før billettene ble revet vekk.

   Slett
  3. Aha... TUV selvfølgelig (eller seff som du ville sagt) Greit å hoppe over Skram på tirsdag, trenger noen tomme luker i et hektisk program for tiden. Si fra om du vil ha selskap mandagen etter.

   Slett
 4. Jeg har lest Reiersgård, Kaldhol og Ravatn av disse bøkene. Tre flotte damer, forresten. Skulle gjerne sett Arv og miljø på scenen! Koser meg med adventspyntet hus i dag. Drar til Oppdal en uke nå, så det blir lite bøker og lesing framover. Men et par julebøker er tatt fram. Og serier på mobilen får jeg jo sett. God adventstid, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlige førjulstid, det er bare til å nyte den :)

   Slett