lørdag 10. november 2018

Det de døde vet av Marit Reiersgård

Etter Stolpesnø, Jenta uten hjerte og Paradisbakken, er du kanskje klar for den fjerde boken om Verner Jacobsen og Bitte Røed? Her følger vi etterforskerne vi kjenner i nye saker, noe som gjør lesingen/lyttingen til en kjent og lite utfordrende oppgave. Boken anbefales!

Forlaget om boken:
Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død i russedrakten på 17. mai tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død.


Da jeg skulle skrible ned noen tanker om denne krimmen, undret jeg meg over om intrigene inneholdt noen ferske mord. Svaret skal jeg la ligge, men handlingen var thriller-spennende, og etterforskerne  manglet ikke forviklinger å nøste opp i.

Marit Reiersgård er god på karakteroppbygging, og spesielt hovedpersonene er glimrende skildret. De har sine personlige utfordringer begge to, uten at deres historie flettes inn i plottet på noen måte. (stjerne i boken!) Språket er godt, hun overforklarer ikke, men lar leseren surfe gjennom boken, uten å måtte jobbe med å forstå hva som skjer. (enda et pluss!)

Ting er ikke som det øyensynlig ser ut til. Ektemannen reiser hjem til Norge da Marion forsvinner, men gjør han noe for å finne henne? Er vennskapet med "husvennen", like tilforlatelig som det først virker?

Vi hører Marions stemme gjennom hele boken, noe som beroliget meg med at hun ikke var død. Denne litt for tydelige antydningen, ga svar på et spørsmål som godt kunne vært spart til slutt, men her var flere andre frampek som holdt handlingen og dramatikken flytende til vi var i mål.

Kari Saanum leste Marions stemme, på en trillende lys måte, en god kontrast til resten av boken hvor Erik Hivju buldrer i vei med sin mørke roooolige stemme.

Dette en en spennende thriller for deg som liker å bli fengslet men helst styrer unna blod og gørr - anbefales!

Utgitt: 2018
Spilletid: 11:29
Kilde: Lytteeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar