fredag 9. november 2018

En dag i desember av Josie Silver

I forrige uke var jeg på lanseringsfest for Josie Silver og romanen hennes. Romanen fremstilles som en skikkelig "julete" bok, og på festen spiste jeg årets første pepperkake og drakk julegløgg. Nå er boken lest, og jeg kan ikke si annet enn at dette må være midt i blinken for de som har en hang til romantikk.

Forlaget om boken:
Laurie er temmelig sikker på at kjærlighet ved første blikk ikke forekommer i virkeligheten. Det er bare på film slikt skjer, ikke sant?
Men så, gjennom en duggete bussrute en snøfylt desemberdag, ser hun mannen hun instinktivt skjønner er DEN ENE. Øynene deres møtes og det oppstår et øyeblikk av ren magi før bussen hennes kjører ut fra holdeplassen igjen.

Laurie tror ikke hun noen sinne vil se mannen igjen. Men på julefesten deres året etter, blir hun presentert for bestevenninnens nye kjæreste. Og der står han, selvfølgelig, mannen hun så fra bussen. Jack.
Laurie er bestemt på at det ikke kan bli de to. Men hva om skjebnen har andre planer? Hva om en dag i desember faktisk kom til å endre alt?

Romanen strekker seg over 10 år, og har handling fra alle deler av året, ikke bare slutten av desember. Selv syntes jeg inntrykket som coveret gir av at dette er en historie med handling i julen er litt overdrevet. Kanskje andreopplaget kommer ut i sommer, med et helt annet cover?

Uansett, dette er en fin historie, romantisk ja, men med et dryss av noe som gir litt fraspark. I denne fortellingen møter vi et knippe mennesker som vil hverandre vel. Her er det ingen intriger, og egoistiske handlinger, men en gruppe unge mennesker som tar voksne og veloverveide avgjørelser for seg selv og de de er glad i.

Romanen har noen frampek som gjør at leseren ikke vil legge fra seg boken, og nok uventede vendinger til at leseøkten blir underholdende fra begynnelse til slutt. Ønsker du deg litt romantikk til jul? (eller til påske?) så er Josie Silver sin romandebut en bok å vurdere.


Utgitt: 2018
Sider: 459
Kilde: Leseeksemplar


2 kommentarer:

  1. Ja,det var koselig lansering! :-) Jeg er i gang med boken men har ikke kommet så langt i den ennå. jeg er så flink til å begynne på bøker men ikke fullføre dem om dagene. Ha en fin helg, Tine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er veldig tilhenger av å fullføre ting, så jeg holder meg selv hardt i nakken :) God helg til deg også (veldig kjekt å se at kommentarfeltet virker...)

      Slett