fredag 5. desember 2014

Streetart i Bodø - et billedshow mer eller mindre

Tingeling i full gang med spraying av stjernestøv
Da jeg var på tur med Hurtigruten stoppet vi som snarest i Bodø. Det var søndag og alt var stengt, og så mye var det egentlig ikke å se på i Bodø. Byen var preget av fiskeri langs alle tomter som lå ved sjøen, så bortsett fra en stor båthavn, var det ikke mye vakkert å få øye på. Etter en halvtimes marsj fra båten og innover i byen snudde jeg og gikk en annen gate tilbake, der fikk jeg endelig øye på noe som fanget min oppmerksomhet. Kunstverkene jeg har fotografert var alle malt på samme sted, ved noe som kunne ligne på et utested av tvilsom karakter. Kunsten var i alle fall fin :) Jeg har dessverre ingen navn på kunstnerne, så tenk om noen kunne opplyst meg?????

Se størrelsen! Ikke rart den fikk fart på hjertepumpa mi
Denne ble jo liten i forhold
Dobbel Lalinja
Heartbreaking 
Ta gjerne en titt her: Nord-Norges største streetart
Her kommer det frem: Uteplassen "Dama di"

13 kommentarer:

 1. Fine… Bødo er stygg. Den ble bombet og brent under krigen , så den måtte bygges opp i full fart som andre stygge byer ved kysten..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det forklarer en hel del, kanskje det er det som skjedde i Sandnessjøen også?

   Slett
  2. Det er mulig. Jeg kjenner ikke så mye til Sandnessjøen. Men det skjedde med Stenikjer og Namsos, og sikkert flere oppgjennom..

   Slett
  3. Jeg har ei søster i Bodø, og de liker ikke å høre at vi kaller byen deres for stygg.. Da sier de, ja, men se alle de fine fjellan…! Og det skal byen ha, flottere omgivelser skal en lete lenge etter...

   Slett
  4. Klart de som bor der ikke liker å høre at det er en stygg by, det har jeg forståelse for. Kan ikke huske fjell i Bodøtraktene, bare sånne runde som de har i Trøndelagen :) Har vært i Steinkjær flere ganger, og der er det mer enn fint nok etter min smak. Det handler like mye om hva de fyller husene med, og hvor glorete de tillater skilting og sånt å bli. Så ikke en eneste kul kafe eller butikk da jeg var der. I Tromsø derimot, var byen tatt vare på på en helt annen måte.

   Slett
  5. Tromsø er en fin by,den ble ikke så ødelagt… Ang Bodø så er den omkranset av ville fjell, ikke trønderfjell, men nesten Lofotfjell som stikker opp fra havet… Man ser dem kanskje best når man kommer kjørende med bil, eller med fly-- men dere burde jo sett dem da dere kom inn med Hurtigruta… ?? (men med nesa i en bok, så..;) ) Steinkjer har gjort en del med byen de siste årene.. Da jeg var tenåring og bodde på Verdaln synes jeg Steinkjer var noe av det styggeste..

   Slett
 2. Det ble en flott Blogg-post.

  SvarSlett
 3. Tingeling var jo utrolig stilig, da:)

  SvarSlett
 4. Utrolig flott gatekunst! Som deg så liker jeg å gå på gatekunst - jakt, det er så mye fint og kult :-) Takk for en inspirerende post, Tine. Ønsker deg en strålende helg!
  Hilsen Silje/siljeblomst

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag var det en streetart auksjon på Kunsthøyskolen i Bergen. Jeg måtte holde meg borte med makt. Har litt ambivalente følelser rundt det å få denne gatekunsten inn i stuene til "hvermannsen".

   Slett
 5. Ikke den vakreste byen nei. Jeg har tilbragt en del tid der, da min eldste datter bodde der i mange år. ( Nå er hun heldigvis kommet til Trondheim). Men byen har utrolig flotte omgivelser, masse turstier og muligheter for friluftsliv, rett utenfor stuedøra. Og så har de et flott kulturhus! Fin reportasje, Tine!

  SvarSlett
 6. Så fine bilder av gatekunst, jeg har aldri vært i Bodø og jeg viste ikke at de hadde så mye slike der. Ha en flott helg!

  SvarSlett
 7. Liker din fascinasjon for gatekunsten! Mange fine bilder! Tingeling hadde kanskje passet som tatovering .. :)

  SvarSlett