onsdag 31. desember 2014

Takk for det gamle alle lesevenner, sånn ser min desember ut

2014 ble et leseår av de store med 222 leste bøker. Det høres jo helt vanvittig ut, men for meg som ikke trener, (ehm... har trent) noe særlig og ikke ser på tv, (som i aldri) så frigjøres det mye tid. Jeg har hatt for vane å ramse opp en haug med nyttårsforsetter og ting jeg bare må bli bedre på, men til tross for at jeg har lest Operasjon sjølvdisiplin to ganger i høst, så ligger den omtalte selvdisiplinen på et lavmål.

Det å være glad i å lese har blitt mer og mer sosialt. Årets høydepunkt var nok Bokbloggertreffet hvor jeg fikk treffe mange likesinnede. Det føles som jeg har kjent Beathe lenge, men jeg tror det var i 2014 vi hadde vårt første møte på kafè. Siden har det blitt en del, og skravlestundene med Beathe og de andre som bor i Bergen, håper jeg at det blir flere av.

Etter et lyst hode introduserte Tvangslesing er en dyd få forunt, har jeg også så vidt blitt kjent med Silje. Vi var de eneste som dukket opp på kafè i Bergen en kveldsstund den
11 desember, men så samstemt som vi var (vi hadde med oss den samme boken) så håper og tror jeg det blir flere sånne møter.

Sånn ser desember ut, med terningkast og det hele:
 1. Pieter Webeling - Latteren og døden - 5
 2. Edvard Hoem - Slottekar i himmelen - 5
 3. Levi Henriksen - Harpesang - 5
 4. Marit Kaldhol - Det skulle være sol - 6
 5. Jean-Claude van Rijckeghem - Grevens datter - 5
 6. Marita Liabø - Pusteproblem - 2
 7. Bjørn Rørvik og Per Dybvig - Julefuten - 5
 8. Jørn Lier Horst - Esmeraldagåten - 5
 9. Michelle Paver - Mørketid - 4
 10. Didrik Moritz Hallstrøm - Krø - 4
 11. Amalie Skram - Forrådt - 5
 12. Ingrid Storholmen - Her lå Tirpitz - 2
 13. Egil Foss Iversen - Ørnens skygge - 4
 14. Stephen King - Carrie - 5
 15. Johan Harstad - Darlah - 3
 16. John Green - En overflod av Katheriner - 5
 17. Hannah Kent - Begravelsesriter - 5
Har du lyst å se hele leselisten min for 2014 finner du den her! 
35 % av bøkene jeg leste var norske nyutgivelser i 2014, så nå gleder jeg meg til å sette meg ned å nominere til Bokbloggerprisen. Du kan se hele listen min her!

Inspirert av Karis bokprat vil jeg liste opp de 10 bøkene som er de beste bøkene jeg leste i 2014. De står i den rekkefølgen jeg har lest dem i år, og har alle sammen fått 6`er.
 1. Lars Mæhle, Den mørke porten
 2. Sissel Værøyvik, Rakels bok
 3. Belinda Bauer, Nysgjerrigper
 4. Laurent Gaude, Eldorado
 5. Simon Stranger, Mnem
 6. Ida H. Høyer, Unnskyld
 7. Sofia Nordin, Ett sekund om gangen
 8. Catarina Cattaneo, Jeg sluttet å telle dager
 9. Aina Basso, Finne ly
 10. Miriam Neegaard, Stormen og stillheten

Det jeg tenker om 2015 er at jeg har god erfaring med å lese norske nyutgivelser gjennom hele året. Jeg skal også bli enda flinkere å finne frem til debutanter, noe jeg har hatt stort hell med i år. Jeg vil prøve å få lest litt mer fra 1001, og enda flere av Amalie Skram sine titler, uten at det skal bli noe pes. Nynorsk, engelsk og novellesamlinger har jeg hatt fokus på i år, og det kommer jeg til å fortsette med å få lest. Nynorsken går av seg selv nå, for det kommer utrolig mange bra bøker ut på nynorsk.


Da gjenstår det bare å ønske tvangslesere, bokbloggere og alle andre lesere av bloggen min et riktig godt nytt år!!!

12 kommentarer:

 1. Godt nyttår og takk for sist! Vi har lest to av de samme bøkene denne måneden, Lodz og Krø og tror vi er ganske enige. Når det gjelder Darlah er den faktisk en favoritt hos meg:-) håper vi ses tidlig på nyåret til forsinket julebord og/eller tvangslesing.

  SvarSlett
 2. Jeg har lest en av "dine" nå i desember og det er Kaldhol sin, Pusteproblem kom jeg ikke i gang med noe særlig så den har jeg levert inn igjen ulest. 222 bøker er vanvittig bra og det må jo være kjekt å komme gjennom så mange bøker også tenker jeg! Jeg glemte å nevne nynorsken i mitt innlegg men det går nesten av eg selv det nå og jeg skal selvfølgelig lese nynorsk fremover jeg også. Artig med den topp ti listen, kanskje jeg får tenke på det til neste år. Ser ut som du har fine planer for det kommende året,gleder meg til å følge deg både her på bloggen og i RL. Ha et riktig god nyttår, Tine :-) Klem

  SvarSlett
 3. Av din topp 10 har jeg kun lest Stranger og Høyer - men jeg så enig i de to!!!
  Godt nytt leseår, Tine! Vi leses i 2015!

  SvarSlett
 4. For et flott og inspirerende innlegg! Gleder meg virkelig å følge deg i det nye året, og satser på at det blir et jevnere år for min del, både når det gjelder lesing og blogging :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og riktig godt nytt år til deg fra meg :)

   Slett
 5. Flott oppsummering. 222 bøker er veldig imponerende. Klarte selv 113 bøker, og det er rekord for meg :) Her ser det ut til å være mange gode boktips. Jeg har kun lest 3 av disse og har Finne ly stående på vent i bokhylla. Ønsker deg et riktig godt nytt år, og jeg ser frem til å følge bloggen din videre i 2015

  SvarSlett
 6. 222 bøker er imponerende, ja. Flott toppliste forresten. Skal ta en titt på Finne ly, Jeg har sluttet å telle dagene, Rakels bok, Unnskyld og Stormen og stillheten ��.

  SvarSlett
 7. Jeg er så imponert over mengden bøker du kommer deg gjennom! Selv innser jeg at pensum rett og slett tar for mye tid, men jeg rekker nå å kose meg med litt lesing i mellom slagene allikevel :) Jeg har ikke lest noen av topp ti-bøkene dine, men Mnem står ganske langt oppe på leselisten min for neste år. Også innser jeg at jeg har vært utrolig dårlig å lese norske nyutgivelser, for jeg har faktisk bare lest en :S Det blir uansett spennende å se hva som havner på lang- og kortlistene. Riktig godt nyttår til deg :)

  SvarSlett
 8. 222 bøker? Jøje mæ… Tror kanskje jeg har lest halvparten, men skal telle i morgen. I dag har jeg telt desemberbøkene og de ble 13. ferdig med Cattaneos bok, som jeg likte godt. Godt at du har Neegaard blant de ti beste. Av desemberbøkene dine har jeg lest Hallstrøm, STorholmen, Kaldhol, Skram, King. Ønsker deg et riktig godt nytt år Tine, vi ses vel snart på bloggen igjen.:)

  SvarSlett
 9. Jeg har lest masse krimbøker i jula + ballens bane med Ola By Rise.
  Godt Nyttår til deg og dine :-)

  SvarSlett
 10. Ønsker deg et godt nyttår :)
  Klem
  Ellen S

  SvarSlett
 11. Sykt antall det der. Tenkte faktisk på deg da jeg satt og gråt over nominasjonene. Hvis jeg slet med mine beskjedne 17 - tenk hvor oppløste Tine og Anita på må være.
  (også smilte jeg i skjegget over deres elendige planlegging - tenk å gjøre det så vanskelig for seg selv - mhaiauah.)

  Det er litt for sent for - Godt Nyttår - men jeg nevne at jeg bare har lest 2 av sekserbøkene dine - Kaldhol og Unnskyld - + Liabø fra desemberlista som jeg likte mye bedre enn deg. Over til 2015, måtte de gode leseropplevelsene stå i kø.

  SvarSlett