onsdag 17. desember 2014

Julestemning med Tertneskoret - en årlig tradisjon

Tertneskoret synger julen inn
Julestemning er ferskvare, så selv om Bergen har hatt et lite snøfall, så hjelper det så lite når alt regner vekk igjen etter et døgn. Vi fikk knapt blåst støv av måkeredskapene, før alt var mørkt og trist igjen. Da er det bra at det var tid for Tertneskorets julekonsert i kveld, en garanti for et varig oppsving i den nevnte julestemningen.

Kveldens konsert avvek litt fra det vi er vant med å få før jul av Tertneskoret. Siden deres faste dirigent har permisjon, er det kommet litt nye takter med vikaren, Tore Hegdahl. Dette ønsket vi velkommen, og ikke minst at han spilte på trekkspill (ikke gammaldanstrekkspill) I tillegg hadde de to musikere med seg, Hallstein Lunde på piano og Øivind Stømer på saxofon og bongotrommer. Når en leser om disse to musikerne, er det nesten så jeg blir "star struck" for dette er ikke noen hvemsomhelst. Disse tre spilte et potpurri mot slutten, og hadde også en instrumental tidligere i programmet.

Nå er det litt farlig å begynne å nevne navn, men solist Rune Kilen må nevnes, for hans fremføring av The Christmas Song var formidabel. Skulle tro sangen var skrevet til stemmen hans.

Tertnes Vokal viser oss hva de har øvd på i høst
En liten utbrytergruppe på seks jenter kaller seg Tertnes Vokal, disse øver ekstra mye, noe som kom tydelig frem i de to numrene de sang i kveld. Den ene sangen var den vakre norske folketonen Kling no Klokka, som jeg er veldig glad i.
På repertoaret hadde de klassiske julesanger, fremført både tradisjonelt og med en vri. Det hele ble avsluttet etter tradisjonen med Deilig er jorden, hvor publikum får lov å synge med på siste verset.

Til alle dere som bidrar til at andre kan senke skuldrene, har jeg lyst å si -  Tusen, tusen takk!!!


3 kommentarer:

 1. Godt å kunne senke skuldrene litt! Har hatt besøk av en søster og svoger et par dager. Bare kost oss! Det gjorde godt.

  SvarSlett
 2. Takk for at du kom på konserten Tine - det gir masse energi tilbake når vi får synge for et så takknemlig publikum.
  Juleklem fra meg til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så kjekt å høre og se på dere, dere er utrolig flinke. Ekstra spennende ble det når dere har med musikere - god jul til deg og alle i koret :)

   Slett