mandag 1. desember 2014

Hurtigruten Bergen - Tromsø del ll

En spontan tur med Hurtigruten er det lureste jeg har gjort på lenge. Turen fra Bergen til Tromsø innebærer 4 netter og 4 dager ombord i båten sammen med et lite knippe turister. Mine forventninger og første del frem av turen frem til Trondheim på dag to, kan du lese om i del I, denne delen tar for seg turen videre til Tromsø, og tanker om forventningene.

Da båten la fra land i Trondheim kl. 12 gikk det ni timer til neste stopp som var Rørvik, her var stoppet så kort at jeg ikke gikk i land. Når jeg lå og snorket i lugaren min passerte vi
De syv søstre, så de fikk jeg ikke med meg. Neste luftetur ble i Bodø midt på dagen. Nå var det søndag og alt var stengt, men Bodø var en liten (og unnskyld meg: ganske stygg by...,) så etter en rask spasertur var jeg tilbake på båten.

Fin Streetart fant jeg utenfor et utested i Bodø

Når vi seilte videre nærmet vi oss Lofoten, men da vi stoppet i Stamsund og Svolvær var det putt mørkt og ikke en fjelltopp å se. Denne turen må definitivt gjentas ved St.Hans så jeg får sett litt mer. Da vi la fra kai kl. 22, etter et lite stopp i Svolvær, inviterte mannskapet på fiskekake og en knert på øverste dekk, før de manøvrerte båten inn mot Trollfjorden. Det ble mye mas om nordlys og turistene var begeistret, selv om jeg bare syntes det lignet på et tynt skyslør, og måtte legge godviljen til for å innrømme at det kanskje var nordlys. En fin avsluttningskveld ble det for meg som skulle av båten ettermiddagen etter. Den siste dagen på båten ble det ingen luftetur på land. Vi våknet i Harstad, men før jeg var kommet meg opp til frokost la båten fra kai. Eneste stoppet den siste dagen min før jeg ankom Tromsø var et ørlite holt i Finnsnes.


Det har kommet litt snø i fjellet her nord, men ikke i lavlandet
Majestetiske fjell
En liten bit av en svær sandstrand på Senja, så litt kaldt ut
Da jeg kom til Tromsø sjekket jeg inn på hotell Amalie like ved kaien, før jeg møtte Ingunn som har sitt tilhold her i byen deler av året.

Hun har bodd her siden hun studerte her på 70-tallet og var en perfekt guide for meg, som ville se alt. Første stopp på programmet var en tur over broen og opp til 421 moh. med Fjellheisen.
Det var godt å få skravle litt igjen, mens vi koste oss med deilig kaffe og fin utsikt. Da vi kom oss ned til byen igjen spiste vi middag på sushirestaurant. I morgen er det på tide å komme seg tilbake til hverdagen, men først skal jeg ha en runde for meg selv i Tromsø, før jeg skal møte Ingunn til lunch. Flyet til Bergen via Oslo går på ettermiddagen, og er jeg riktig heldig kommer min kjære og henter meg på Flesland.


Og hva synes jeg om turen?

 • Lugaren var stor og fin (dekk 3 og 6 er uten innsyn)
 • Lunchen var god men lite variasjon for veggiser 
 • Mannskapet var godlynt og veldig greie noe som ga god stemning
 • Det var god plass og veldig stille +++ for fravær av balalaikaorkester
 • Internett på to steder var ok til surfing men ingenting annet
 • To av fire dager skulle vi i land når lunchen ble servert, det var litt dumt
 • Skulle gjerne hatt litt mer dagslys, så jeg fikk sett litt mer av omgivelsene :)

Nå må jeg bare gå å trippe til jeg kan få fullført turen. Jeg var ikke ferdig med Hurtigruten da jeg gikk av i Tromsø i dag, og var misunnelige på de som skulle videre med båten. Det gikk helt greit å reise alene for meg som leser og lytter så mye til bøker. Kjøpte kryssord og kortstokk, men brukte det egentlig ikke. Turen anbefales på det varmeste!

6 kommentarer:

 1. Så flott at det ga mersmak.. selv om denne årstiden er mørk der nord.. og at du slapp balalaika!! Hehe..
  Nordlys kan du komme hit til trondheim å se også. Vi har mye av det for tiden, egentlig.. Hvis man kommer seg i skjul av alt bylyset kan man faktisk se et vakkert spill ved fjorden her.. En jeg kjenner har tatt utrolig flotte bilder og filmet det flere ganger-- Hvis du scrolle deg litt nedover eller ser i bildearkivet hans, ser du mye fint: https://www.facebook.com/minemagiskeoyeblikk?fref=ts Du har også tatt veldig fine av turen din.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sett skikkelig spektakulært nordlys et par ganger og det har vært på Snåsa. Skal ta en titt på bildene når jeg kommer hjem, for her er nettet så dårlig.

   Slett
  2. Ja, det kan jeg tenke meg. På Snåsa er det lite lysstøy også..og lettere å se nordlyset.

   Slett
 2. Virker som du har hatt en fin tur med Hurtigruten, selv om det var noen ulemper. Men noen ulemper er det med alt:)

  SvarSlett
 3. Så kjekt å få oppleve Hurtigruta langs kysten! Jeg er ikke sjøsterk, så jeg håper på å få oppleve det tidlig eller sent på sommer'n en gang :P Må være fantastisk! Trenger ikke være pensjonist for å kunne sette pris på det, men det er synd at vi tenker slikt om et så populært cruise i Norge. Kanskje det er prisen som gjør at det er enkelte kunder som har mer mulighet til å benytte muligheten enn andre :))

  Jeg bor i ett av anløpene til Hurtigruta - mellom Bergen og Ålesund ;)

  Nyt førjulstiden - og gode bøker i ei stille stund!

  SvarSlett