tirsdag 9. desember 2014

Boken på vent: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz


Det er igjen tirsdag og Beathe inviterer oss til å fortelle hvilke bøker vi har på vent i hyllen. Jeg har forsøkt å dempe lesetempoet nå når vi har gått inn i desember, og har bare en bok (jeg har bedt om å få) igjen å lese. Marit Kaldhol sin nye roman Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz har fått gode omtaler.

Forlaget sier dette om boken:
To søstrer, Jenny og Solrun, veks opp saman med mamma og bestefar Olvar. Dei leikar på stranda og i skogen, byggjer hytte i det store tuntreet. Mamma les eventyret om Raudhette og ulven. Storesøster Solrun skulle alltid passe på Jenny. Ingen skulle gå seg vill. Mamma skulle vere der. Det skulle vere sol. Det som hender skulle ikkje hende.
Jenny må vere sterk, ta ansvar, vise omsorg. Men kven skal ha omsorg for Jenny?


Det var omtalene til Gro og Anita som overbeviste meg om at dette er en bok jeg bør ha lest før jeg skal sette meg ned og nominere til Bokbloggerprisen. Nå gjenstår det å se om jeg er enig :)

I år kommer jeg opp i over 200 leste bøker, og det synes jeg er formidabelt. Jeg ser at jeg fra å lese mye krim og romaner, har brukt mye tid på sakprosa i år, noe som er en utvikling jeg ikke har jobbet for. Til Bokbloggerprisen har jeg lest tilsammen 70 bøker, noe jeg er veldig fornøyd med. Gleder meg til jeg skal sette meg ned å velge ut bøker til nominasjonen.

Julefreden holder på å senke seg over bloggen, jeg har ikke mange omtaler igjen å skrive, og fra nå av skal jeg fokusere på familiekos fremfor alt. Gleder meg til å se hva Beathe og dere andre har på vent i hyllen, og lurer på om dere har ambisjoner om å lese den boken i år?

9 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig møte i går :-)Denne boken leste jeg her om dagen, men har ikke rukket å skrive om den enda. Jeg likte denne veldig godt, og er spent på om du sitter igjen med samme leseopplevelse som meg. Det er formidabelt at du har rukket å lese så mye og at du har fått lest mye sakprosa. Det er noe jeg ikke har pleid å gjøre men det har blitt noen på meg i år også, hvor mange vet jeg ikke. Du har gjort en kjempeinnsats gjennom hele året og lest bøker i et forrykende tempo så du kan slappe av med god samvittighet resten av året. Ønsker deg en super dag, Tine :-)

  SvarSlett
 2. Jeg likte denne boka veldig godt, og har skrevet om den på bloggen min. Bare gled deg til å lese. Jeg prøver å roe ned litt med bøker nå, for å heller bruke tida på førjulskos. Har nettopp puttet den lille godungen (1 år) i pose og vogn, ogm nå sover hun søtt ute. Og jeg tar meg en kopp kaffe og en julekake, og titter ut på det nydelige været ved fjorden i Skaun. Ha en fin dag du også!

  SvarSlett
 3. For et lesetempo du har... :) Jeg har lest nesten 50 bøker og jeg synes det er veldig bra, men jeg sprengleser nå som det nærmer seg slutten på året, flest mulig norske bøker leses, og det er så mye bra!!

  Gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett
 4. Denne boken har jeg lest. Den var fin, men allikevel ikke min type bok. Jeg liker nok bedre bøker med en mer fullendt historie. Det er godt med hva jeg har lest sitter jeg og kjenner på :-) Jeg har mer enn nok å igjen å lese. Ønsker deg en fin dag, Tine!

  SvarSlett
 5. For noen tall, Tine! Det er moro at du leser så mye og så bredt. Spent på hvilke bøker du nominerer til Bokbloggerprisen (vil tro du har lest flere enn de fleste av oss som skal mednominere)!

  SvarSlett
 6. Virker som en bra bok du har på vent! 200 bøker er slett ikke verst, selv har jeg ikke store antallet å snakke om, men det blir litt ekstra lesing nå i julen :)

  SvarSlett
 7. Spent på hva du synes. Takk for link. Ja, du vet jo hva jeg mener :;) 200 bøker er enormt mye, da.. Jeg har nok lest rundt 50 2014-norske i år, men du har lest enda mer…:) Kos deg med Kaldhol:)

  SvarSlett
 8. Imponerende mange bøker du har lest dette året. Skjønner ikke at du rekker det. Jeg er selv fornøyd med å nærme meg 90 snart, og det er rekord for meg

  SvarSlett
 9. He-he: det er jo nesten godt gjort at du fortsatt kan ha bøker på ent, med det lesetempoet du har!!
  Mange har skrevet veldig mye pent om denne, så jeg trur du kan glede deg! Kos deg med boka, familien pepperkaker og marsipangriser!

  SvarSlett