søndag 5. oktober 2014

Turen gikk fra Malcesine til Moneglia - vi er fremdeles i Italia

Moneglia - en av nabobyene til de 5 litt mer kjente byene i Cinque Terre
Første stopp på Italiaturen, Malcesine er tilbakelagt. I dag kjørte vi de 3,5 timene ut til kysten, kjøreturen gikk fort på motorvei nesten hele veien, men det som forbauset mest var tunnelene vi måtte gjennom like før vi var fremme. De er lysregulert og slipper bare biler gjennom hver vei tre ganger i timen. Vi ble følgelig stående i 20 minutter å vente på tur før vi kunne kjøre den siste kilometeren frem til Moneglia.
Dette sier mye om hvordan landskapet er på denne kanten av landet, trangt og stupbratt, men små landsbyer klamrer seg allikevel til fjellsidene. Hotel Moneglia hvor vi hadde booket rom, ligger helt ved stranden (hvis du overser hovedveien som går rett utenfor), men før vi kunne gjøre noe annet måtte vi ha mat, deretter bar det rett til stranden, hvor de fleste av vårt koselige reisefølge testet badetemperaturene.


Jeg svømte så lenge som jeg ikke har gjort på veldig mange år, og koste meg i de ramsalte bølgene. Det italienske landskapet byr på mye vakkert å se på, så svømmeturen ble nok forlenget fordi jeg nøt synet av vinranker, kirkespir og den vakre naturen.

Bilde av Sondre, Bjarne, Freddy (uti) og Vibeke (på stranden) er tatt fra hotellvinduet vårt

Bjarne, Freddy, Sondre, Vibeke og Frode - Thorbjørn og Lene stakk seg vekk når paparatsien slo til
 

Etter en rask dusj tok vi oss en rundtur i den lille byen. Vi fant to kirker, trange smug, utsmykkede fasader og alt som små italienske mini-byer pleier å ha. Etter å igjen ha opparbeidet litt apetitt gikk vi tilbake til lunchrestauranten, og spiste også en deilig middag der. Da vi hadde funnet roen på rommet begynte det å runge fra den katolske kirken. Lyden av sang eller messing kom nærmere, og etter en stund var det så høyt at vi gikk til vinduet og fikk se en prosesjon runde hjørnet ved hotellet. Eksotisk valgte vi å kalle det, selv om en halv time med dette var mer enn nok.

I morgen håper vi at regnet holder seg vekke til godt utpå dagen. Da har vi planer om å toge til Monterosso og vandre fra by til by til vi har besøkt fem små ultrakoselige byer som ligger klistret oppetter fjellsidene.

3 kommentarer:

 1. Jøss, er det såpass varmt at dere kan bade? Kos deg videre.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var godt og varmt, leet ikke på et øyelokk da jeg gikk uti :)

   Slett
  2. Herlig. Har du funnet Riomare?

   Slett