fredag 24. oktober 2014

Ny bok om håndball for barn og voksne - Best i håndball

Det er to drevne håndballspillere som har slått seg sammen for å skrive bok. Linn-Kristin R. Koren og Kristian Kjelling. Den gir ingen oppskrift på hvordan komme på landslaget, men vil komme med inspirasjon til barn og foreldre, hvordan bli bedre og ikke minst ha det gøy på håndballbanen.

Mitt forhold til håndball er fra tribunen når både min datter og senere yngstemann har spilt. Selvfølgelig fulgte vi landslaget på tv, og lot oss rive med de vanvittig spennende kampene.


Linn-Kristin Riegelhuth Koren (f. 1984):
Hun er dobbelt olympisk mester i håndball og har ellers vunnet gull i både EM og VM. Hun ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2008. Hun begynte å spille på Ski Idrattslag, men etter å ha vært innom andre klubber er hun nå toppspiller for Larvik Håndballklubb.

Kristian Kjelling (f. 1980):
Han fikk sitt gjennombrudd da han spilte i Spania tidlig i karieren, og har siden spilt håndball på toppnivå i tre land. Han har vunnet en rekke titler med sine klubber, spilt på verdenslaget og har vært på landslaget i en årrekke. For tiden spiller han for Bjerringbro-Silkeborg i Danmark.

Boken er skrevet på en lettfattelig måte, som nok passer målgruppen (10-15 år) godt. Den er delt i fire deler, og starter med en beskrivelse av veien mot toppen for de to forfatterne. Riktig spennende å lese om barn som tidlig vet hva de vil, og har foreldre og andre rundt seg som støtte.
I del to, som er den største delen, er vi over på den konkrete treningen, og her lærer vi de lure pasningene, om stussing, finter, skudd, og forsvar. Målvakten har sitt eget kapittel, mens vi får en del om styrketrening og en om skadeforebygging.
Del tre handler om at håndball er et lagspill, hvordan en skal samarbeide og gjøre hverandre gode. Helt til slutt er det en liten del som henvender seg direkte til trenere og foreldre og hvordan de kan være gode støttespillere. Her tar de for seg litt om miljø og om skole og utdanning.
Boken er rikt illustrert og viser blant annet mange gode styrkeøvelser.

Forlag: Schibsted
Utgitt: 2014
Kilde: Leseeks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar