fredag 31. oktober 2014

Oppsummering for oktober

Utdrag fra plankegjerdet utenfor Litteraturhuset i Bergen

For en høst, tørt, tørt, tørt for å avslutte med syndefloden XXL. Ja, ja...  ikke farlig for oss som leser bøker, vi får jo endelig sitte inne med god samvittighet og bare nyte. Jeg gjør oppsummeringen min kort og grei.

Bøker lest i oktober:
 1. Gunnar Staalesen - Ingen er så trygg i fare - 5
 2. Lars Mytting - Svøm med dem som drukner - 6
 3. Eivind H. Evjemo - Velkommen til oss - 4
 4. Sarah Lark - Maorienes sang - 4
 5. Cecilia Samartin - Los Peregrinos - 4
 6. Aina Basso - Finne ly - 6
 7. Lise Farfang Grimnes - Kaoshjerte - 5
 8. Chris Tvedt og Elisabet Gulbrandsen - 5
 9. Nils Henrik Smith - Se ilden lyse over jord - 5
 10. Geir Stian Ulstein - En vakker dag - 6
 11. Agnes Ravatn - Operasjon Sjølvdisiplin - 5
 12. Jennifer McMahon - Vinterfolket - 4
 13. Kristin Marja Baldursdottir - Kantate - 4
 14. Lauren Child - Se meg inn i øynene - 4
Bortsett fra den siste som kommer, så har jeg skrevet om alle bøkene jeg har lest. 8 av 14 bøker er norske av året, og to av dem skal definitivt nomineres til Bokbloggerprisen. Der slutter jeg å være "flink pike", for jeg har ikke lest engelske bøker eller noveller, men to på nynorsk, og det teller jo i min bok. Jeg er veldig fornøyd med å være nedi 14 bøker, kanskje jeg klarer å presse meg ned i 12 i november?

Jeg har vært på "Forfatterne kommer" med Gyldendal denne måneden og på lanseringen av Runar Jordåens bok om Wilhelm F.K. Christie
På torsdag hørte og så jeg, Aina Basso på Litteraturhuset. Det var veldig kjekt å høre henne snakke om Finne ly, selv om hun ble intervjuet av en dame som var veldig opptatt av å formidle til publikum hvor flink hun hadde vært å lese boken. (Kan ikke de som intervjuer forfattere om bøker skjønne at det er forfatterne vi er det for å høre snakke, ikke intervjueren? Still korte spørsmål som tillater lange svar....) 
På direkten etterpå, var jeg med på en lansering av boken Street Art Bergen, en omtale av den boken kommer senere. 


Nå står november for døren. Jeg har konkrete leseplaner, og håper å klare å holde meg til planen. Gleder meg vilt til bokbloggerjulebordet her i Bergen, håper flere melder sin interesse, så langt ser det ut til at vi er 5 eller 6 stykker. Sjekk ut facebook! 


5 kommentarer:

 1. Så koselig med bokbloggerjulebord i Bergen. Kanskje vi kunne fått til noe i Trondheim også. Vet i alle fall om fem bokbloggere i byen. :)
  14 bøker er bra det, samme som meg.:)
  Har lest fire av dine, og har andre av dine i hylla klar for lesing..:) Ha en god helg Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg kjente til flere bokbloggere i Trondheim enn i Bergen, før Beathe begynte å leke detektiv. Utrolig kjekt hvis vi får det til. Så deg akkurat gå inn i flyet på Værnes, ha en super uke Anita :)

   Slett
 2. Julebord med bokbloggere! Koselig! ;)
  Jeg har lest to av de du har på lista- og har lyst til å lese to til av dem. Så klar for å utforske bøkene til Basso!
  Ønsker deg en fin helg, Tine

  SvarSlett
 3. Så fint at dere har julebord for bokbloggerne i Bergen, veldig bra! Men 14 bøker i oktober er veldig mye :) Jeg leste langt færre og ingen av "dine", men jeg har Lises bok og den skal leses i den nærmeste fremtiden. Ha en fin helg Tine! :)

  SvarSlett
 4. Flott lesemåned ser jeg. Jeg har kun lest en av disse, men flere står på leselisten min. Bokbloggerjulebord hørtes koselig ut :)

  SvarSlett