torsdag 23. oktober 2014

Forfatterne kommer! - siste stopp på turneen er Bergen

Arne Hjeltnes har gitt ut en hyllest til Ingrid Espelid Hovig sin 90 års dag
"Forfatterne kommer" er navnet på turneen Gyldendal har hatt i 8 byer rundt om i landet, nå i oktober. De har spikret sammen en presentasjon av et utvalg av sine bøker, og med seg på tur har de et knippe kjente, og litt mer ukjente forfattere. Hele 10 forfattere trosset regnet og besøkte Litteraturhuset i Bergen i kveld, sammen med folk fra Gyldendal og Mona B. Riise som intervjuet forfatterne. Rommet var fylt til randen av bokhandleransatte og heldige Beathe og meg, som hadde fått lov å være med.

Gunnar Staalesen lot seg lokke til å synge en strofe fra Hellemyrsfolket
Alle forfatterne har gitt ut bok i høst, og av de 8 bøkene har jeg allerede lest tre. Flere sjangere var representert, alt fra fantacy, kokebokhyllest, hundeluktesansbok, deportering av norske jøder, romaner og krim, både norsk, svensk og "krim fra virkeligheten". Mona B. Riise fikk dem alle på gli, Arne Hjeltnes leste dikt til oss, fra boken sin, mens Gunnar Staalesen ble lokket til å synge litt fra musikalen Hellemyrsfolket, som han er i full gang med på DnS.
Gyldendal spanderte tapas og deilig drikke, forsamlingen hadde lave skuldre og bokhandlere fra hele byen minglet og koste seg sammen med forfatterne. En virkelig fin begivenhet, med fokus på noen få av forlagets mange utgivelser. Med oss hjem fikk vi et nett med tre bøker, og tre publikasjoner som viser alle bøkene som de har gitt ut nylig.

Gleder meg spesielt til å ta fatt på boken i midten :)
De forfatterne som var med:
Siri Pettersen: Råta, andre bok i fantacyserien Ravneringene
Lars Mytting: Svøm med dem som drukner - en fantastisk roman
Aas og Widerøe: Kuppet - en sann krimhistorie fra Norge
Gunnhild Øyehaug: Undis Brekke
Arne Hjeltnes: 90 retter til Ingrid Espelig Hovig
Carl Valgren: Skyggegutten - en spennende krim
Marte Michelet: Den største forbrytelsen
Frank Rossell: En nese for alt - om hunders luktesans
Gunnar Staalesen: Ingen er så trygg i fare - Varg Veum!

Siri Pettersen, nordlending og fantacyforfatter
Lars Mytting, forfatteren bak årets beste roman?
Krim fra virkeligheten er ikke hverdagskost, her Hans Petter Aas og Hans J. Widerøe 
Svensken Carl Valgren står bak Skyggegutten 
Gunnhild Øyehaug er ute med ny roman
Frank Rosell kan alt om hunder og luktesans
Marte Michelet har skrevet en viktig bok om de norske jødene

7 kommentarer:

 1. Enn jeg som bomma på datoen når de var i Trondheim da? Hadde meldt meg på og gledet meg.. Heldigvis var Ragnhild/Lattermild der så jeg fikk sendt henen sms når jeg oppdaga bommerten. Posen tok hun med til meg da, og så ble jeg oppdatert på instagram hele kvelden. Skulle gjerne fått med meg Vallgren , men vet ikke om han var i Trondheim. Ha en god natt.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt det ikke bare er jeg som roter, jeg greide å bomme på tiden, men nådde det akkurat :)

   Slett
 2. Takk for sist! Det var kjempekoselig i kveld! Mitt innlegg kommer i morgen! Ser du har begynt på Kaoshjerte, den dukker opp i en postkasse nær meg snart også, ser frem til den. Ha en god natt:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja det der var skikkelig artig. Kommer ikke over at jeg bommet på tiden, det skal aldri, aldri skje igjen :) Nå er det Kaoshjerte for alle penga, en ungdomsbok som nok treffer mange

   Slett
 3. Det ser moro ut med alle disse forlagstreffene du drar på :) Jeg vil tro det er inspirerende, men mister forfattere litt av magien når de reiser rundt på salgsturneer?

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte tenke litt på det med magien, men svaret må nok bli nei. Siri P. hadde jeg truffet før, og for meg ble det et gledelig gjensyn. Snakket til og med litt med henne, og det er alltid gøy. Da de sa at Lars Mytting skulle komme, ble jeg litt "starstruck" for boken hans rørte meg virkelig. Beundringen for forfatteren og boken ble ikke mindre etter jeg hadde hørt ham snakke. Kanskje, hvis en ikke liker fremtoningen til forfatteren, at magien vil forsvinne (har opplevd det en gang...) Det er en sjanse å ta, men jeg synes jeg får mye ut av å møte dem.

   Slett
  2. Kult! Jeg må innrømme at jeg er redd for at favorittforfattere skal være "vanlig kjedelige mennesker" i virkeligheten. Bra du kun har hatt en negativ forfatteropplevelse :)
   Forresten: Siri P virker som en gjennomtrivelig person :)

   Slett