mandag 6. oktober 2014

Tur gjennom alle de fem byene i Cinque Terre

Vårt første stopp - Monterosso
I dag startet vi med en tidlig frokost sånn at vi nådde 9 toget til Monterosso. Herfra tok vi beina fatt, og gikk over fjellet til Vernazza. Temperaturen steg, og en Prosecco pause var nødvendig da vi kom frem til første landsby.

Thorbjørn og Sondre i hard kamp om fussballen
Thorbjørn utfordret Sondre til en fussballkamp, på et ledig spill som sto midt på piazzaen i den skjønne lille landsbyen. Turen videre gikk på en lang varm sti over fjellet til Corniglia. Etter en liten pause bestemte vi oss for å skille lag for neste etappe. Halvparten løp og halvparten tok toget til Manarola. Tiden det tok å gå til stasjonen i Corniglia samt å vente på toget gjorde at de som løp ankom Manarola ikke lenge etter oss.
Siste by av disse fem er Riomaggiore, (også kalt Riomare i mitt hode, etter jeg har lest boken Veien over klippene, som har mye av handlingen sin her). Byen er virkelig skvist inn mellom klippene, og ligger utrolig idyllisk til. Vi lesket oss med noe gyllent, før vi sjekket ut båten og fikk fart på oss da det viste seg å være siste båt som gikk om 10 minutter.
Som sagt så gjort, vi tok båten tilbake til Monterosso, en herlig båttur med stopp i alle de 5 byene.

Vibeke, Bjarne, Lene, Thorbjørn, Freddy, Frode og Sondre
Turen er 19 km. lang, velger du å toge der som vi gjorde det, slipper du unna 4 av dem, men må belage deg på køståing og venting. Vi som gikk sammen i dag, var 8 sprekinger. Noen sprekere enn andre, men vi er alle vant med å være ute å gå en hel dag. Det går helt fint å gå, så lenge du har gode sko (ikke fjellstøvler) og mye drikke.
Selv om vi gikk denne turen 6 oktober, så var det ganske mye turister. Vi gikk aldri i kø sånn som om sommeren, men vi hadde ikke fjellet for oss selv. Turen anbefales til absolutt alle som en av de tingene en bare "må" gjøre en gang i livet.

Vakre Vernassa, vårt første stopp

3 kommentarer:

  1. Sprekinger! Jeg har også være i Cinque Terre, jeg var der i en uke og gikk mellom byene, men jeg tok en by pr. dag - og så hadde vi litt avslappende vindrikking og bading imellom. Tilbake skal jeg- for det er et fantastisk område.

    SvarSlett
  2. Du nyter fine dager i skjønne Cinque Terre, skjønner jeg! Var der for noen år siden, sammen med en søster og våre to døtre. Helt fantastisk! Vi både gikk og toget, att og fram mellom byene. Drar gjerne dit igjen!

    SvarSlett