lørdag 18. oktober 2014

Gone girl - filmen vs. boken - kinotur i dag

En plutselig ledig lørdag hvor barnevakt allerede var bestilt, gjorde at jeg kunne ta min kjære med på kino. Det er lenge mellom hver gang vi er på kino, men nå hadde jeg fått med meg at en bok jeg har lest (og likt) er filmatisert, så da gjorde kinovalget seg selv. (Mannen har selvfølgelig ingenting han skulle sagt...)

Jeg har som sagt lest boken, og her kan du se hva jeg syntes om den. Det er alltid fryktelig spennende å se en filmatisering av en bok jeg har likt godt, så det var med spent forventning vi led oss gjennom reklamesekvensen.

Hukommelsen min er som en gullfisks, så det var bare de store linjene som hadde festet seg til mitt minne. Filmen gjorde absolutt ikke skam på boken, og var spennende fra begynnelse til slutt. Rosamund Pike gjorde en utrolig bra rolle som Amy, slående vakker når hun skulle være det, og ganske så plain når det var det hun skulle fremstå som.

Har du lest/likt Gone girl trenger du ikke engste deg for å ødelegge inntrykket ved å se filmen, dette var spennende og troverdig så det holder.

9 kommentarer:

 1. Jeg likte også boka (er det mulig at vi liker flere av de samme bøkene ..? :) ) - og gleder meg til å se filmen. Takk for påminnelsen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten: Hva synes mannen din om filmen? Er det en grei film å ta med mennene sine på?

   Slett
  2. Tror vi har litt forskjellig lesesmak, men jeg har oppdaget noen kryssningspunkter og da jubler jeg :) Mannen likte filmen veldig godt. Jeg kommenterte det faktisk før filmen begynte, at det var så mange menn i salen.

   Slett
 2. Denne gleder jeg meg til å se neste helg sammen med min datter.:) ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Jag är en av två som varken gillade boken eller som brukar se filmatiseringar av böcker jag har läst, men jag har faktiskt tänkt göra ett undantag och se den här filmen. Jag återkommer med reflektioner inom kort :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er helt spesiell, men det var noe av det som var forfriskende med denne. Nå venter jeg spent på å høre om du likte filmen :)

   Slett
 4. Skeptisk på om jeg vil se filmen eller ikke. Likte ikke boka. Den var oppskrytt og ikke så "original" som mange hevdet at den var. Det er vel jeg som har lest så mange psykologiske thrillere at jeg blir ikke overrasket lenger:/

  SvarSlett
 5. Jeg blir nesten bestandig skuffet når jeg leser bøker som er "hypet" opp så mye som denne, men jeg ble ikke skuffet over denne boka så filmen skal jeg jaggu se :-)

  SvarSlett