onsdag 1. mars 2017

Oppsummering av den korte lesemåneden februar

Det er nesten med bakoversveis jeg sitter her og haster ned en oppsummering, for makan til tempo det er på dagene for tiden skal en lete lenge etter. Jeg har jobbet masse denne måneden, i ny barnehage med nye barn og nye kolleger, og jeg koser meg glugg ihjel.
I dag er det en måned til århundrets ferie som starter med flytur til New York, så jeg tipper mars måned også kommer til å gå fort ☺
Tar gjerne imot tips til den ene tingen jeg bare må gjøre/se når jeg er i New York!


Dette har jeg durt gjennom i februar:
 1. Chris Kraus - I love Dick - 4
 2. Han Kang - Levende og døde - 4
 3. Knut Hamsun - Pan - 4
 4. Han Kang - The Vegetarian - 4
 5. Wencke Muhleisen - Kanskje det ennå ... - 5
 6. Alejandro Zambra - Bonsai - 3
 7. Torill Thorstad Hauger - I Dorotheas hus - 5
 8. Marta Breen og Jenny Jordahl - 60 damer du skulle ha møtt - 5
 9. Knut Hamsun - På turnè - 5
 10. Tove Alsterdal - Evas siste vitne - 5
 11. Anna Ekberg - Den hemmelige kvinnen - 4
 12. Henrik H. Langeland - Marcel Proust - 5
 13. Marcel Proust - Fangen - 4
 14. Ingri Lønnebotn - Konekunst - 4
 15. Frode Granhus - Forliset - 4
Romaner: 9
Krim: 3
Sakprosa: 3
Menn: 7
Damer: 8

Februar startet litt "sært" for min del. Både Chris Kraus, Han Kang og Muhleisen er ganske så sære i skrivestilen sin. Zambra hadde andre skrytt av, men denne fant ikke veien inn i, verken hjertet eller hjernen min. Den store overraskelsen ble tegneserieboken som jeg ikke ville skulle komme videre til kortlisten, og sannelig så likte jeg den kjempegodt. Den har føyd seg inn i en aldri så liten rekke av feministisk litteratur som har havnet under leselampen min.
Prosjektene mine Hamsun og Proust har fått to bøker hver, begge to en roman og en sakprosa. Skal jeg trekke frem to bøker denne måneden må det være de to sakprosabøkene, Knut Hamsuns På turnè og Henrik H. Langelands bok om Marcel Proust, utrolig lærerike begge to!

Kulturelle happenings i februar:
Danny og fasanjakten settes opp på DnS nå, og jeg var heldig å fikk billetter til 1.prøveforestilling. Gå å se, det er virkelig veldig bra! Jeg har også vært å sett Hamlet på DnS, et stykke som har alt for kort spilletid, i forhold til hvor bra det er! 
En Nobelkonsert fikk jeg også med meg denne måneden. Det var forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez med band, som hadde satt sammen et flott kippe Bob Dylan-låter, som de presenterte i deres helt spesielle tolkning. Litteraturprofessor Erling Aadland innledet med nobelforedraget "Dylan som sanglyriker".


11 kommentarer:

 1. Hei Tine. Elsker denne oppsummeringen din. Her er mine bøker i februar:
  - Conn Iggulden - Stormfugl
  - Anders De La Motta - Memo random
  - C.L Taylor - Ikke min familie
  - M.J Arlidge - Er du med på leken
  - Sofie Sarenbrant - Visning
  - Tove Alsterdal - Evas siste vitne
  - Olseni og Hansen - Badehuset
  - S.K Tremayne - Ildbarnet
  - Jussi-Adler Olsen - Selfies

  Akkurat lest ut en bok i dag. Den tar jeg med for neste måned.

  Ha en forsatt fin dag. Jeg ser fram til denne oppsummerings dagen hver måned☺

  SvarSlett
 2. Så kjekt å høre at du følger med, veldig kjekt å få vite hva du leser også :) Ser vi har lest to av de samme bøkene denne måneden, selv om min Selfies kommer på mars. Hva synes du, bedre enn den forrige? (den likte jeg ikke særlig godt...) Om du skal anbefale en av dine, hvilken skal jeg lese da?

  SvarSlett
 3. Jussi var bedre denne gangen. Men synes ikke han er på sitt beste. Ble også skuffet over Tremayne. Mye bedre den første boka. C.L Taylor likte jeg godt både denne og hennes forrige. Sarenbrant var også en spennende bok. Anders De La Motta skriver thriller om Stockholm og dens underverden. Det fenger også meg litt. Tøft fra gata☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Flere ukjente forfattere her, takk for supre lesetips :) Enig med deg at Jussi ikke er på samme høye nivå som de første bøkene, men denne er hakket bedre enn den forrige :)

   Slett
  2. Litt skuffet denne måneden. S.K Tremayne sin forrige bok Istvillingene digget jeg, så Ildbarnet ble en skuffelse denne gangen. Jussi-Adler Olsen bare så der. M.J Arlidge er vel fjerde boka jeg leser. Litt brutalt. Masse blod og gørr og drap som blir nøye beskrevet☺

   Slett
 4. Jøss, ska si du har lest mye på tross av mye annet i mars..
  Har lest Pan, Evas siste vitne og de 60 damene av dine.
  God lesemars Tine, og tur til New York. Det blir nok toppers. Har aldri vært der. Ikke i USA i det hele tatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det går unna, så intet nytt under solen. NY blir bra, gleder meg storveis :)

   Slett
 5. Lang liste, som vanlig. Koselig å høre at ny jobb er bra! Og så tur til New York da! Har en drøm om å komme dit en gang, men.....
  Jeg leser Selfies nå, vet ikke helt hva jeg mener enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble masse spennende denne måneden også. Jeg har aldri hatt ønske om å komme meg til Amerika, men nå skal femtiårsdagen feires sammen med 2 venninner og våre menn, og da ble det cruise på oss :) Er spent, har aldri gjort noe sånt før :)

   Slett
 6. 15 bøker og en hektisk måned, det må jeg si er veldig bra. Du er jo også så flink til å gå på kulturelle arrangement. 10 mars skal jeg unne meg en konsert med Magnus Grønneberg. Det ser jeg frem til. Jeg har ikke lest noen av dine bøker denne måneden. Høres flott ut med en tur til New York. Har aldri vært der så har dessverre ingen tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er heldig som bor i Bergen, for her skjer det ganske mye. Håper Magnus Grønneberg blir bra, alltid kjekt å få med seg sånt.

   Slett