onsdag 15. mars 2017

Sov du vesle spire av Cilla & Rolf Börjlind

Sov du vesle spire er den fjerde boken i serien om Tom Stilton og Olivia Rönning. Tidligere har jeg lest Sprigflo og Svart daggry, jeg har likt disse bøkene veldig godt, og ble ikke skuffet denne gangen heller.

Fra bakpå boken:
En natt snubler den hjemløse Muriel over en gråtende jente på gaten. Jenta heter Folami og er flyktning fra Nigeria. Muriel får låne et sommerhus i skogen av en venn og tar med seg Folami dit. Men en ettermiddag blir Folami angrepet av en mann i området og Muriel tør ikke være igjen alene med jenta. De kontakter Tom Stilton for hjelp.
Tom arbeider nå for Mette Olsäter, kriminalførstebetjent på Rikskrim. Sammen med Olivia Rönning etterforsker de drapet på en tenåringsgutt som ble funnet nedgravd i Småland, med avskåret hals. Etterforskningen får forgreininger til kloakken i Bucuresti.

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2016/på norsk 2017
Sider: 431
Kilde: Leseeksemplar

Ekteparet Cilla og Rolf Börjlind, som skriver denne serien er mestere i karakterbygging. Karakterene utvikler seg gjennom hele serien og gjennom hver bok. Personlighetene har flere lag, de er levende og uforutsigbar som alle mennesker er, og gjør det lett for leseren å bli kjent med dem, og glad i dem.

Plottet i Sov du vesle spire er bygget opp av en primærhandling som finner sted innenfor et gitt tidsrom, og med bare få sprang i teksten. Temaet er bundet opp til rom-folket og en kriminell liga i Romania, hvor også en liten, men veldig spennende del av handlingen finner sted. I tillegg hører vi om innvandringen til Sverige, og om hvordan Stockholm tok imot den store flykningstrømmen.

Mer vil jeg ikke røpe om handlingen, for det som folder seg ut mellom disse permene bør forbli hemmelig, helt til du sitter der og svetter 😊 Dette er en høydramatisk krim, med tempo som kan ta pusten fra deg, men fortvil ikke, det går ikke på bekostning av troverdigheten!

Sov du vesle spire ung,
ennå er det vinter,
ennå sover bjørk og lyng,
roser hyasinter.

Ennå er det langt til vår.
langt til rogn i blomstring står.
Sov du vesle spire,
ennå er det vinter

4 kommentarer:

 1. Jeg har enda ikke lest bok nummer to i serien, som jeg har liggende- det må jeg gjøre noe med, snart.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du jo påsken planlagt da :)

   Slett
 2. Hei Tine.
  Akkurat ferdig med denne jeg også. Har lest alle tidligere bøker i denne serien og liker den kjempegodt. Synes denne boka ble bedre og bedre etterhvert og likte også denne godt. Ingen tegn til slitasje enda heldigvis ☺ Ønsker deg en fortsatt fin torsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg, dette forfatterparet har skrevet seg skikkelig varm i trøyen, det blir bare bedre og bedre :) Riktig god ettermiddag til deg også :)

   Slett