mandag 1. juni 2015

Oppsummering av lesemåneden mai

Rapsåkrer i blomst i Tsjekkia i mai - bildet tatt i 140 km/t på motorveien :)


Hvem skulle tro da vi gikk inn i mai måned, at vi skulle gå ut av måneden også uten å ha sett snurten av verken vår eller sommer. I Bergen har vi den kaldeste mai måned i manns minne, og den våteste siden begynnelsen av 90-tallet. Heldigvis fikk vi oss 6 dager i Europa midt i måneden og har derfor sett både solen og 20+ på gradestokken.
Leseaktiviteten min humper og går. Jeg har prøvd å presse antall bøker ned mot 10 og er derfor fornøyd med 13 titler denne måneden.

Dette leste jeg i mai:
 1. Liane Moriarty - Ektemannens hemmelighet - 4
 2. Cheryl Strayed - På ville veier - 4
 3. Edouard Louis - farvel til Eddy Belegueule - 3
 4. Emelie Schepp - Merket for livet - 6
 5. Nicola Lecca - Kaffebarpyramiden - 5
 6. Teju Cole - Åpen by - 4
 7. Jane Shemilt - Datteren - 6
 8. Susan Abulhawa - Det blå mellom himmel og hav - 5
 9. Tracy Chevalier - Den siste rømling - 5
 10. Colleen Hoover - Stygg kjærlighet - 5
 11. Carin  Gerhardsen - Pepperkakehuset - 5
 12. Michael Connelly - Utfor kanten - 3
 13. Emma Hooper - Etta og Otto og Russel og James - 4
Denne måneden har jeg gitt to bøker en 6`er og begge to er krim som virkelig fengslet meg. Tidlig i måneden leste jeg Edouard Louis sin bejublede roman, og jeg må flire litt av meg selv når jeg ser at jeg ga den en 3`er. Det eneste litterære evenementet denne måneden var med nettopp denne forfatteren, noe som var interessant men ikke gjorde at jeg ville endre terningkastet mitt. 
Jeg har fått øynene opp for den svenske forfatteren Carin Gerhardsen og er nå i gang med hennes andre bok Tampen brenner. Håper forlaget vil fortsette og oversette hennes bøker som nå er oppe i 8 i alt, men bare de 4 første er oversatt til norsk.

Romaner: 9
Krim: 4
Lydbok: 1
Norske: 0 (au da...)  - kom gjerne med anbefalinger!!!
Debutanter: 4

Om nøyaktig 1 måned fra i dag går jeg på ferie, og det gleder jeg meg til. Jeg har ingen konkrete planer om hva jeg skal lese i juni, men har begynt å planlegge hva jeg skal ha med meg på ferie. Tre bøker er bestilt på Amazon, og noen leseesksemplarer er på vei til min postkasse. Takk til Mari som minnet meg på Ben Aaronovitch!

Gleder meg til å lese oppsummeringene til dere andre, 
har vi lest noen av de samme bøkene denne måneden?

16 kommentarer:

 1. Eg har ikkje lest nokre av dine bøker, men Susan Abulhawa står og venter. Den burde eg eigentleg byrje på, for andre lånere venter. Kanskje i kveld?

  Fine kveld, Tine!

  SvarSlett
 2. Jeg har kun lest Farvel til Eddy B, av dine bøker. Kjekt at du kommer nærmere målet ditt om å lese færre…
  En norsk roman jeg anbefaler er Bjørn Vatnes debutroman; Slik skal vi velge våre ofre. Interessant og bra! Ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for supert tips, leste introen til boken og den traff meg midt i hjertet.

   Slett
 3. Flott oppsummering, Tine! Jeg har kun lest èn av "dine" og det er den øverste. Jeg har 6 av de andre liggende på vent og mulig noen av dem blir lest nå i juni.Jeg kan anbefale deg "Alltid redd", den er enkel og til tider poetisk skrevet og noen ganger rått og brutalt. Bjørn Vatnes debutbok høres veldig interessant ut og står i kø inne på ebokbib, er spent på den og håper den dumper ned i nettbrettet mitt fortere enn svint. Ha en fin kveld, Tine. Her er det snart natt for det ble ganske nøyaktig 2 timers søvn i natt og jeg sitter her i halvsvime.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid redd skal jeg skaffe meg. Det er lenge siden jeg har lest på eBokBib, kanskje jeg må laste ned noe til ferien derfra? Ønsker deg en god natts søvn, jeg har lesedag i morgen og har begynt å grue litt til eksamen på torsdag :)

   Slett
 4. Gledeleg å sjå at du har lest såpass "normalt mykje".
  Her finn eg berre ei bok eg har lest - og det er Pepperkakehuset. Det er nokre år sidan, så eg hugsar ikkje kva ho handla om, men eg hugsar at eg likte ho godt. Eg hugsar også at eg tenkte å lesa fleire bøker av Gerhardsen, men så langt kom eg aldri. Takk for tips og påminning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gerhardsen tok meg med storm, og i kveld starter jeg på den tredje boken i serien hennes. "maser" litt på forlaget om at de må fortsette å oversette disse bøkene :)

   Slett
 5. Jeg fikk lyst til å lese både Datteren og Merket for livet nå. De må nok begge på leselisten. Så gøy å glede seg til ferie På grunn av min manns nye jobb kan vi ikke ta ferie før i september, men jeg innrømmer at jeg allerede har begynt å se på reiseselskaper :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hjelper nok på feriesuget at du nettopp har vært borte fra hjemme, og til og med fått nytt hjem :)

   Slett
 6. Hoi oi oi, du er så effektiv. Jeg har ikke lest noen av disse men noterer meg Datteren. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det Linn, du kommer ikke til å angre. Gleder meg til å lese flere omtaler av denne boken. Effektiv kan man også kalle det, ensidig fokus kaller mannen min det, når jeg velger vekk alt mulig annet. Godt å få skrevet om boken når den er fersk, derfor kjører jeg på med omtale med en gang.

   Slett
 7. Den eneste jeg har lest er Ektemannens hemmelighet. Fin oppsummering, og ser det er mange femmere på lista.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir mange femmere. Sånn er det når boken fenger og jeg har ingenting å sette fingeren på. Velg deg Datteren og Merket for livet hvis du vil lese flere av "mine".

   Slett
  2. Takk for tips:) Det er notert. Savner virkelig å lese noe som fenger. Altfor lenge siden sist. Ps: Lykke til på eksamen:)

   Slett
 8. I går leste jeg ferdig Brennemerket av Eystein Hanssen. Det er en norsk forfatter det er verdt å lese. I dag startet jeg på Jørn Lier Horsts Blindgang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest noe av Eystain Hanssen, takk for tips skal se nærmere på ham. Prøv Carin Gerhardsen da vel, tror du vil like henne, bøkene hennes er mer spennende enn Blindgang :)

   Slett