onsdag 3. juni 2015

Strikk til mamma og mini - mange klassiske oppskrifter

I Strikk til mamma og mini har Charlott Pettersen tatt for seg de gode gamle oppskriftene på klær som vi over 40 ble kledd opp i da vi var små. Her finner du lettfattelige oppskrifter på klær både til voksen og barn.

Bortsett fra et babysett, starter oppskriftene på 1 år. Her finner du alt fra nydelige kjoler, til strutteskjørt og bleiebukser. Her er flere artige luer og sokker for de som vil starte i det små. Charlott sin egen oppskrift på genser til voksen dame er virkelig spennende, den tror jeg at jeg må prøve meg på til høsten. (Se coverbildet)

Har du lyst å lære å strikke halvpatent eller sliter med raglanfellingen, eller kanskje du vil lære å hekle oldemorsruter? Alt dette og mer til, kan du lære i Strikk til mamma og mini.

Forfatteren har designet noen av modellene selv, mens de fleste er merket med opphav fra annet hold.

Bortsett fra den søte kjolen på fremsiden av boken styrer forfatteren unna de kjønnsdefinerende fargene, og boken er helt fri for rosa! Med alle de vakre bildene viser hun hvor flott det er å kle barna opp i jordfarger, rustrødt, hvitt og ikke minst blått til jente.

Antall oppskrifter har jeg ikke talt, men boken er på 178 sider inkludert bilder og oppskrifter. Jeg har kastet meg over strikkepinnene og strikket Barndomskjolen på side 24. Det var litt spennende å skulle strikke fra halsen og ned, det hadde jeg aldri gjort før, men forklaringene var veldig lett å skjønne, så det gikk fint.

Bilde fra boken, er de ikke søte - gleder meg til jeg har noen å strikke denne til
Jeg er ganske fornøyd med resultatet :)

Tusen takk til Juritzen forlag for leseeksemplaret!

5 kommentarer:

 1. Så fint resultatet ble, du er kjempeflink :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Jeg er veldig stolt over å ha fått til noe jeg aldri har gjort før, men vet om et par ting jeg vil gjøre annerledes neste gang :)

   Slett
  2. He-he: man finner nesten alltid ett eller annet man vil gjøre "neste gang"- det er bare det at "neste gang" sjeldent blir noe av, for man blir som regel fristet av noe annet nytt, fint og fristende ;o)
   Kjolen har du vært skikkelig flink med- tommel opp!!

   Slett
 2. Ser ut som ei kjekk bok, og kjolen var kjempefin, Tine. Enig i at genseren på forsida ser spennande ut :-)

  SvarSlett
 3. Den genseren på coveret var kjempefin, den ville jeg ha strikket om jeg var deg også Tine. Og så ser det ut til å være rundfelling og det synes jeg er kjekt, for jeg har aldri prøvd å montere ved å klippe opp, til det har jeg fått hjelp av mamma, men nå svikter øynene hennes...

  Kolen du har strikket er kjempefin forresten! :)

  SvarSlett