lørdag 27. juni 2015

Klarer vi Bergen Turlags ti familieturer i sommer?

Noen tøffe ungdommer stengte veien for oss da vi skulle ned fra Veten
Bergen Turlag har i sommer en utfordring de kaller TiTur. Det er ti navngitte turer som skal gåes innen utgangen av oktober. Laster du ned kortet med turene på (eller henter det hos Bergen Turlag) kan du fylle ut svar på noen enkle spørsmål og levere inn kortet.
I premie får alle en brettekopp til å ha med på tur.

Turmålene:
Veten i Åsane
Stallane i Eidsvåg
Smøråsen
Solbakkefjellet
Ådnanipa
Austefjellet
Olsokfjellet
Ørnafjellet
Ulriksvarden
Sandviksfjellet

Første tur gikk til Veten. Der fant vi navnet på den som har skrevet diktet som er festet til fjellet ved varden.
Ruten opp fra Mellingen går først på grusvei, og siden på bratt sti opp mot toppen.

Når du har kommet opp belønnes du med en fantastisk utsikt. På toppen er det en varde med bok som du kan skrive navnet ditt i. I Mellingen er der parkering for turgåere, og en "vanlig" turgåer bruker 40 minutter opp til toppen.

Oppgaven var: Hvem har skrevet diktet?

Far og sønn hviler beina på returen og nyter utsikten over Langavatnet Lørdag startet vi dagen med å gå til Stallane. Dette ble vår andre tur i samlingen av titurtopper. Stallane når du hvis du kjører inn mot Jordalen fra Eidsvåg. Der hvor bussen snur er det plass for 2 biler å parkere, så hvis du går søndag formiddag bør du gjerne gå fra hovedveien, noe som gjør turen betydelig lengre.

Stien opp er merket, så det er lett å finne frem. Du går gjennom to porter og svinger opp mot venstre. Det tar bare 20 minutter å gå opp til anlegget som heter Stallane. 

Her finner du flere koselige bygninger, figurer, lekeapparater, og mange muligheter for å sette seg ned å spise niste. Utedo er her også, for de som trenger å lette på trykket. 
Det pleide å være åpent og vaffelservering om søndagen, men et oppslag sier noe om at han som har bygget og driver det, har blitt syk, så det er muligens stengt. Det er fint å være utenfor der, og stien opp er kjempefin, så det er vel verdt å ta turen.

Dette er en tur barn ned til 2-3 års alderen helt fint greier å gå, så det er bare til å ta med barna ut og nyte sommeren!!

Stallane er ryddig og pent, med nyklippet gress, så det tyder på at det er åpent om søndagen

To morgenfugler flater ut etter den bratte oppstigningen til Stallane

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar