torsdag 30. august 2012

Londonturen nærmer seg med stormskitt

Lørdag, grytidlig om morgenen har Susanne og jeg plass på flyet til London.
Her ankommer vi nesten til frokost, og skal ikke hjem før tirsdag seint om kvelden. Fire deilige dager, som er planlagt i detalj. For regel nummer 1 når du skal til London: Vit hva du har lyst å gjøre/oppleve, ellers ender det med at du trasker i Oxford Street og ikke får med deg mye av hva denne byen har å by på.
Susanne og jeg har vært i London maaaaaange ganger, både sammen og hver for oss, så vi fniser henrykt over lukten i undergrunnen, skravlingen av folk i kø, den grå himmelen og det meste annet som minner oss på at "nå er vi her".
For å komme oss litt over alt i denne store byen, og ikke bare jage rundt i butikkene sentralt, lager vi oss noen ærender på forskjellige kanter av byen.
Denne gangen skal vi  ta Emirates Air Line, som åpnet nær Greenwich før olympiaden. Dette gir oss anledning til å utforske området  øst for sentrum, et område som har blitt betydelig pusset opp. Etter å ha lest romanen "Call the midwife" som har sin handling her på 1950 tallet, ser jeg frem til dette. Vi skal gå tur på Primrose hill, som ligger nord for sentrum og nyte en deilig lunch på en av mine favoritt veggis restauranter Manna, som ligger ved Camden. Selvfølgelig skal vi innom Camden Market før vi tuber sørover til sentrum igjen.
Lørdag kveld har vi billetter til musikalen Sweeney Todd. Groteske greier, Susanne lånte meg filmen sin, så jeg er forberedt.
Søndag har jeg bestilt bord på restauranten i OXO Tower. Dette skal være den restauranten med best utsikt i London. Fin veggismeny hadde de også :)
En fin liten reiseskildring kommer nok når vi har kommet hjem igjen, så følg med å la deg friste til en Londontur!!

2 kommentarer: