søndag 12. august 2012

Campingliv i Hardanger og besøk på Melderskin

Sondre koser seg på telttur
Vi ankom Rabben Camping i god tid til å sette opp telt og spise før temperaturen sank under 10 vinterlige plussgrader. Teltet bruker vi for tredje gang på litt fler år, men vi har sånne liggeunderlag med luft, og gode soveposer, så vi var ved godt mot. Jeg hadde til og med tatt med ulltepper og puter, så kulden om ikke som et sjokk.
Det vi ikke var forberedt på var bråket. Himmel og hav kor de på 60+ kan feste. Lyden ble høyere og høyere, det var lårklaskende latter, brunstbrøl, yodling og Vikingarna helt til kl. 0200 da Frode kneppet på seg buksen og gikk bort og ba om nåde. Campingen var full av fastboende som tydeligvis feiret gjensynsgleden, samt et knippe med bobiler som var på besøk. Vi var det eneste teltet, og nesten de eneste med barn, så dette var ikke noe sted for oss A-mennesker som hadde fjell å bestige.
Har du bedre erfaring med campingplasser?
Lørdag morgen kom, og etter å ha formidlet vår erfaring fra natten til campingsjefen, kjørte vi inn til Rosendal og parkerte ved Kletta. Stien opp til Melderskin er merket herfra, og er tydelig og kjempefin å gå. Det er himla bratt, så de første 1000 høydemetrene "forsvinner" fort. Vi gikk i tåke den første halvannen timen, og fikk et vidunderlig syn da vi endelig stakk hodet opp over tåken. For en utsikt!
Stien kan deles i 4. 2/4 går bratt oppover i skogen, så er det 1/4 som er ganske flat før siste 1/4 går i ur bratt opp mot toppen. På toppen er det en fin varde, og en av de fineste utsiktene jeg har sett, rett og slett fantastisk!
Etter ca. 1000 høydemeter fikk vi blå himmel over oss  (se kor bratt det er )
Turen opp tok 2,5 time, og det gjorde returen også. Heldigvis hadde Frode bært opp stavene mine, så det reddet nedstigningen for mine kronglete knær.
Vel tilbake i teltet, kunne vi følge med på bobilturistenes brøl når Brann scoret og senere håndballfinalen for jentene. Heldigvis hadde campingsjefen gjort seg upopulær, og gått og snakket til bråkmakerne, så det var betydelig lettere å få sove natt til søndag.
Frode og Sondre peker på toppen de skal løpe opp på i morgen

1 kommentar:

  1. På festivaler er det vanlig med lite soving og manko på a-mennesker, ellers høres dette spesielt ut, synes jeg. Flott det ble tatt tak i etter dere ga beskjed.

    SvarSlett