Glutenfrie og sukkerfrie muffins til avkjøling på terrassen |
Siden jeg ikke er direkte allergisk mot egg, melk og gluten har jeg dette i kostholdet mitt, men forsøker å unngå det mest mulig. Hvete og melkeprotein/-sukker er de allergenene som er vanligst hos oss, og er årsak til massevis av problemer hos folk.
Hvete blir jeg oppblåst og kvisete av og egg blir jeg sur innvendig av, så målet er å styre unna som best jeg kan. Men... jeg er en kakemons av dimensjoner, så jeg kan ikke unngå å få i meg både hvete og litt sukker.
I kjølvannet av min opprydning i kjøkkenskapene har jeg i dag laget glutenfrie muffins (uten sukker) som ble kjempegode. Det begynte som en vaffelrøre, men jeg prøvde et nytt mel fra "Doves farm", som har "self-raising" på pakken, og jeg burde jo skjønt at det este ut i volum. Røren så til slutt ut som en perfekt muffinsrøre, så da ble det muffins i stedet for. Og de ble kjempegode, så dette melet kan jeg anbefale!
Ost av nøtter er godt og rått og helt uten melkeprotein og melkesukker |
Til middag i dag hadde jeg ris av paranøttrøren som jeg laget i går. Jeg kjøpte en fersk cellerirot og kjørte denne til ris i foodprosessoren, og så hadde jeg i paranøttrøren. Skikkelig friskt ble det, og med litt grov pasta med pastasausen fra i går på så ble middagen 90% rå i dag.
Paranøttrøre med cellerirot-ris, deilig på spinat |
Perfekte muffins, og det ser veldig fristende og godt ut :) Fikk lyst til å prøve dette melet- aldri hørt om det jeg.
SvarSlettInteressante og fine oppskrifter! Jeg ble inspirert :)
SvarSlett