søndag 26. august 2012

Styrkeprøven Rettvest 2012 - Endelig er de avgårde 24 timer forsinket

Et 50 km langt fjell løp som arrangeres for 24 gang
Fra Melkesyre: Frode og Bente 
Klokken 0600 lørdag morgen får Frode en telefon om at løpet er utsatt en dag.
"All dressed up, and no place to go" fikk en helt ny mening.
Det bøttet godt ned lørdag, så da vi søndag morgen gjorde oss klar for kjøreturen til Gullbotten, var det en mye klarere himmel å se.
Løpet som arrangeres i fjellene rundt Bergen i dag er et ultraløp. Et ultraløp er et løp som er lengre enn en et maraton. Styrkeprøven RettVest er 50 kilometer, og foregår på våt sti, oppetter og nedetter fjellene vestover fra Gullbotten til Kjøkkelvik. Her kan du se løypebeskrivelse hvis du er interessert i å lide med Frode denne lørdagen.
149 sprekinger stilte til start på Gullbotten 
Rekorden er på 5:08 og det ble lovet premie til de som klarer å slå denne. Thorbjørn så veldig sprek ut i morges, så kanskje han har planer om å se 4-tallet?
Han greide det! Kom først inn på tiden 4:50 Gratulerer Thorbjørn!!
Jeg fikk æren av å kjøre Frode og Bente Berle (de eneste representantene fra Melkesyre) til Gullbotten, grytidlig i morges, og plukket Frode opp igjen på Kjøkkelvik skole 9 timer og 40 minutter senere.
Planen var å gå til Turnerhytten for å gi ham tørre sko og sokker, men pga. utsettelsen ble også dagen til Sondre litt annerledes. I dag var det fotballtrening kl. 10 og bursdagsbesøk i ettermiddag, så vi møtte Frode ved Montana i stedet. Han lå fint etter rute, så litt "fortvilet" ut, men var ved godt mot. Tørre sokker og sko og et par sjokolader gjorde nok susen.
Støtteapparatet er på plass, så en sliten Frode får tørre sko


Frode løp inn 20 minutter før estimert tid på 9:40. En kjempebragd i denne lange sølete løypen
3000 høydemeter er ikke for hvermannsen

2 kommentarer:

  1. Tusen takk Tine! Et skikkelig støtteapparat gjorde at jeg kom meg vel i havn idag (og andre ganger)! Klem, Frode

    SvarSlett