søndag 19. august 2012

Hva gjør man når ting begynner å gå ut på dato?

Mesquiteboller med litt av hvert annet som havnet på kjøkkendisken
I dag ble det kreativ kokkelering på kjøkkenet. Etter å ha ryddet i klesskapet, i boden og vasket huset fra topp til tå, gjenstår kjøkkenskapene. Jeg kjøper ofte inn litt "rare" ingredienser, som ikke blir brukt hver uke, og etter en kjapp gjennomgang så jeg at noe av dette holder på å gå ut på dato.
Melet jeg bruker, cocosmel, bokhvetemel, kikertmel og havremel, soyamel og rismel er også melsorter som ikke har spesielt lang holdbarhet.
Jeg fikk også øye på sitron, lime og et par litt tørre appelsiner, en forvokst basilikum og noen pinjekjerner som fortjener å bli spist. Til raw søtsaker går det masse ferske dadler og nøtter. Jeg kjøper dadler i litt drøye esker, og nå måtte jeg spise opp de siste. Macadamianøtter er også noe som har blitt kjøpt inn, og som har blitt stående litt for lenge.
Nå er jeg igang med å få brukt opp mye av dette, og første rett ut er Mesquite chockolate cockies. Mesquite er et søtningsstoff, som sammen med Lucuma er veldig godt i is, kaker og desserter.
Av appelsinen lager jeg Karrispirer. Det er en deilig rå røre av paranøtter, purre, nama shoyu (soyasaus) appelsin og pastinakk.
Kokosoljen i denne gjør at den blir fast når den står en stund, skal bli dipp til lunch i morgen
Dadler som "må" spises gir uante muligheter til å lage noe søtt. Denne gangen lager jeg rå pastasaus, med basis i cashewnøtter, krydder og dadler. Denne er supergod som dipp, på rå pasta og annen kokt fullkornspasta.
Er du ikke kjent med boken "Salig blanding" anbefaler jeg denne, hvis du vil ha en fin tilnærming til rawfood. Boken inneholder rawfood, og andre oppskrifter med mye smak og næring.
Til uken som kommer vil jeg ha fokus på å bruke opp ting som har "datoproblemer", mens jeg samtidig prøver å komme opp i over 60% rawfood i kostholdet mitt.
Ha en strålende uke alle sammen, enten du bryr deg om kosthold eller ikke :)

2 kommentarer:

  1. Må si at jeg er imponert både over kjøkkenskapet ditt, og ikke minst kreativiteten! Etter å ha spist noen ganger hos deg, VET jeg at uansett hva du lager, så smaker det kjempegodt, så jeg er sikker på at du får mye godt ut av restene fra skapet.

    Ha en strålende uke du også !

    SvarSlett
  2. Lykke til med ditt mål Tine, og dette virker fristende og godt :)

    SvarSlett