torsdag 7. juni 2012

En midtsommernattsdrøm av William Shakespeare på DnS

"Å være, eller ikke være..." det oppsummerer min kunnskap til den gode William Shakespeare. Han drev på å skrev mot slutten av 1500-tallet i England. Han begynte med lyrikk og ble etterhvert kjent for sine drama for teater. Jeg mistenker DnS`s tolkning av dramaet til å være litt utenfor det som en gang var originalen. Det er teater i teateret, og vi, publikum, er med som publikum til den prøven som vi sitter å ser teatertruppen fremføre.  De forsterker denne følelsen, ved å la fler på første rad ta del i forestillingen, ved at de må hjelpe til å holde forskjellige ting.
Handlingen superforenklet: Vi er i Hellas, Hippolyta, amazonedronningen har blitt røvet av Thesevs, hertugen av Athen og skal bli hans ektefelle. Hun er ikke fornøyd med hans holdning til troskap og skaffer seg en trylledrikk som til syvende og sist, (og etter en hel del forviklinger) får Thesevs til å se bare henne.
På siden av denne historien har vi teamet av håndtverkere som også fremfører en performance. Alt sammen fornøyelig flettet sammen av regisør Peer Perez Øian og hans medhjelpere.
Stykket varer i 2,5 time med en pause, og jeg flirte og lo hele tiden. Nå har jeg i alle fall veldig lyst å se en klassisk Shakespeare, for å se hvordan det "egentlig " skal være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar