søndag 17. juni 2012

Ferieforberedelser

Mine feriebøker, i tillegg kommer Sondre sine, og Frode sine tre fantacybøker 
I fjor hadde vi oss 10 dager i Italia i høstferien. Da vi fløy hjem fra Milano ble det bestemt at sommerferien i år skulle tilbringes i samme land, men ved en annen "lake". Sist var det Lago di Garda, og nå i  sommer har vi bestilt leilighet i 14 dager i Menaggio, som ligger ved Lago di Como.
Vi gleder oss veldig, men selv om det bare er en slapp uke igjen til skoleferien, er det tre uker til Danmarksbåten skal ta oss, den første strekningen til Hirtshals.
I helgen ble de første skikkelige forberedelsene gjort. Diverse ting å pakke i ble satt fram, klesskapene ble gjennomgått, og en haug med halvskitne klær havnet i og ved vaskemaskinen.
Et lite bibliotek ble gjort istand, og et besøk på apoteket har fornyet innholdet i førstehjelpsvesken. Ja, for vi skal ikke bare sitte å drikke kald hvitvin på balkongen i to uker. Når vi først har fjellene rundt oss, skal vi boltre oss i utsikten og få med oss noen fine fjellturer.
Mye var gått ut på dato, og jeg fant plaster hvor tapen var tørket, så litt forberedelser også her,lønner seg
Hotel på tyskegrensen er bestilt, og også det neste, som ligger i Wurzburg. Jeg er så heldig å ha en tysk venninne  og hun har kommet med mange gode tips for turen gjennom Tyskland. Videre skal vi til Liechtenstein før vi tilbringer de to siste overnattingene i Lenzerheide. I denne lille fjellandsbyen i Sveits har vi vært to ganger før, på fashionable Hotel Schweitzerhof. Det skal bli kjekt med et gjensyn, med hotellet og med fjellene omkring.
Returen har vi ikke planlagt, men vi har fem dager på oss, og skal kjøre hele veien, så kanskje det blir Køben på vei hjem.
Har du begynt å planlegge ferien?

6 kommentarer:

 1. Jeg har visst planlagt ferien i godt over et halvt år - på sett og vis var det ett år i påsken siden planleggingen startet... I vårt tilfelle er det jo mest spennende å se hvor mye som blir annerledes enn oppsatt plan. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Planer skal være veiledende. Verden har blitt så forutsigbar etter internett, nå kan vi jo sitte hjemme og "vite" alt på forhånd. Vi får senke skuldrene, åpne sinnet og la det skje det som skjer. Så lenge vi kommer oss på rett hotell, på rett dag, så er jeg fornøyd :)

   Slett
 2. Planlegge. Vel...
  Vi bestilte oss tur til Kypros i går. Flyet går om... akkurat 12 timer:-)
  Mer planlagt er turen til Kreta om 3 uker.
  Ferie? Nei, den er ikke før i august og da har vi ingen planer. Blir nok mye tid i og rundt en liten hytte på Oppheim og trakke litt i fjellet der.

  SvarSlett
 3. God tur til Kypros og Kreta, når den tid kommer. Du skal vel tekke tak du da, siden det ikke er ferie...

  SvarSlett
 4. Kindle eller et annet lesebrett, det er selvsagt det du trenger, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det. Er "litt" gammeldags, innbiller meg at det er tungt å lese på brett i lengden.
   Dessuten måtte før-ferieøkonomien tåle en iPhone sånn på sparket, så jeg bør ligge litt lavt i terrenget en stund :)

   Slett