torsdag 14. juni 2012

Nattmannens datter del 1: Frostrosen av May Lis Ruus

Boken som startet med en byvandring på mandag er nå lest ferdig.
Jeg har ikke lest denne typen litteratur (kiosklitteratur) før, og selv om jeg viste at "Frostrosen" er første bok i en lang serie, ble jeg liksom forbauset da den sluttet på det mest spennende.
Selvfølgelig gjorde den det, de vil jo ha meg til å kjøpe neste bok, og neste, og neste...
Historien om Lucie Tønnisdatter i Bergen i 1701 er fengslende, tragisk og hjerteskjærende. Der er hendelser og skikker som passer godt inn i historien og mange konkrete steder i Bergen er nevnt.
May Lis Ruus skriver lekende lett. En spennende historie med mange høydepunkter. Jeg har signet meg opp for serien, og gleder meg til neste bok som kommer når jeg er på ferie. Hvis noen andre vil knuse (eller forsterke) noen fordommer mot kiosklitteratur, er det bare å gi en lyd hvis du vil låne boken.

4 kommentarer:

 1. Hm. Det får bli etter ferien. Og dobbelt-hm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hvor du er, fordommer er noe herk :)

   Slett
 2. Takk for hyggelige ord! Angående fordommer; been there, done that. :) Nå er jeg bare fascinert over nattmannen, betatt av helten og medfølende for Lucie.

  Og i går kom skissen til bok 5, og den tror jeg blir utrolig fin. Bergen og Vågen anno ca. 1701 og første glimt av helten. *Sukk* Jeg synes den skiller seg litt ut fra de andre forsidene, både mine og andre serier.

  Ellers står Bergenshistorie og henvisninger til norsk og utenlandsk litteratur i kø i de kommende bøkene. :)

  SvarSlett
 3. Denne serien står på skal lese listen. Hvis jeg nå kunne fått biblioteket til å kjøpe den inn, var min lykke gjort! :-)

  SvarSlett