lørdag 31. desember 2011

Litt refleksjoner over det gamle og nye året, ender i en liste med forsetter


Det drar seg mot et nytt år. 2012 har lenge vært et spesielt år for meg. For 6-7 år siden bestemte jeg meg for å gå pilgrimsleia til Compostella i 2012. Dette er en fantastisk vandring på tvers av nordlige Spania, som varer i 4-5 uker. Jeg ikke så tøff lenger (redd for villhunder og buskmenn…) og formen er heller ikke bra, så jeg er redd det ikke blir noe av. For å fylle året med andre positive opplevelser har jeg laget en flott liste med nyttårsforsetter. Noen bærer litt preg av ”pekefinger”, mens andre bare er en påminner om å ta seg tid til å ha det gøy. At jeg har hatt en høst uten energi og tiltakslyst viser også denne listen, for her er mange ønsker om mer aktivitet.
Besøke kusine Kjersti. Min eldste kusine bor på en øy utenfor Bergen. For oss bergensere betyr dette å reise på landet, og inni mitt hode tilsvarer det en heldagstur. Jeg husker at jeg lovet henne å komme på besøk når broen åpner. Et kjapt google søk viste meg at den åpnet i 1992, så det er på tide å komme seg utover.
Padle kajakk med Marita. Min kollega/frisør bor nær det største vannet i Åsane, og hun er så heldig å ha en kajakk liggende. Hun har invitert meg med på tur, og forrige sommer snakket vi mange ganger om å komme oss av gårde. Vi kan skylde på været i fjor, for det var absolutt en av de våteste sommerne jeg kan huske.
Sykle Rallarveien er også noe jeg har ønsket å gjøre i mange år, som jeg aldri har fått til. Sesongen oppå fjellet er jo så kort, snøen forsvinner ikke helt før uti juli og plutselig er sommeren over. I år skal jeg ha det på planen og få med meg denne opplevelsen.
Storsåta x 12. Mitt nærmeste fjell heter altså Storsåta 435 moh. Jeg kan gå hjemmefra og rett opp på fjellet. Det tar meg 55 minutter å gå helt opp, og hvis jeg vil kan jeg fortsette bortover Varegga, helt til Rundemanen og ned til by`n. Ønsket mitt er å komme meg opp hit litt oftere, og jeg legger inn en plan på å ta turen en gang i måneden.
Trene annenhver dag. Dette blir det verste nyttårsforsettet å holde, for jeg syns ikke det er videre gøy å gå på trening. Hvis jeg lar fjellturer på mer enn 2 timer telle som trening, så kan det være jeg klarer målet mitt. Håper de kommer med noen gøye klasser på treningsstudioet jeg går på, da går det kanskje.
Stoltzen på 17 minutter.  I vår familie er jeg en sinke når det gjelder å løpe Stoltzen, men jeg gir ikke opp og har lovet meg selv å være med på torsdagstreningene så ofte jeg kan. Å presse rekorden med 2 minutter burde være overkommelig, så jeg har ikke satt meg så strenge mål her.
BT kryss hver dag. Jeg er elendig i å løse kryssord, og har et fantastisk forbilde i bla. min farmor på 92 som fremdeles er en racer på kryssord, selv om husken er blitt elendig. I BT er det daglig en liten kryssord, som jeg synes er skrekkelig vanskelig, men ”alle andre” får den til. Øvelse gjør mester heter det jo, så nå er det ingen vei utenom denne, hver morgen.
1 tur hver måned. Hverdagen vår er preget av mye fotball, og nå har ”vi” treninger fredag ettermiddag og en hel helg i måneden.  For meg som liker å reise på tur, (både ferietur og fjelltur) blir dette litt klaustrofobisk. Så, for ikke å fortvile helt, har jeg lovet meg selv 1 tur (med overnatting) hver måned. Foreløpig er januar, februar, mai og juli i box.
Lese 52 bøker. Jeg prøver å presse ned antall bøker jeg leser på et år. Fra 115 til 97 og så 75 føler jeg at en bok i uken er passe, og har et mål om ca 52 bøker i 2012. Jeg lar meg lett friste når jeg leser anmeldelser, men nå må jeg bli flinkere til å velge meg ut bøker som betyr noe for meg, og ikke være "altetende".
Lære meg italiensk. Vi har vært mye i Italia, og skal tilbringe 2 uker i en leilighet ved Lake Como i juli. Jeg forstår mer og mer, og har gått et par kurs for lenge siden. Til jul fikk jeg italienskkurs til pc`en av min kjære, så nå er det bare til å kjøre på. Målet er å kunne svare tilbake når vi er i Italia.
Har du noen nyttårsforsetter i år?

4 kommentarer:

 1. Lykke til med nyttårsforsettene dine. Jeg ønsker å nyte livet enda mere <3 Ønsker deg et riktig vakkert nyttår :-)

  SvarSlett
 2. Lykke til med alle forsettene og målene :D jeg har aldri nyttårsforsetter .. selv;D Godt nyttår!

  SvarSlett
 3. Lykke til med forsettene, de fleste av disse klarer du med glans! Jeg er mest imponert over kryssordet. Selv sliter jeg med barnekryssord i Donald, så dette er imponerende! Godt nyttår til deg og dine, kjære du!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 4. Jammen, da tar du kryssordutfordringen da! Prøv hver dag, også gir du klar melding første gang du klarer det :)

  SvarSlett