lørdag 3. desember 2011

Bergen Filharmoniske Orkester - andre konsert i familieserien

Helgedagene går fort, og vi skjønner hvorfor når vi ser på alt vi klarer å skvise inn på to fridager. Sondre startet dagen kl. 08:45 med tre timers trening med Åsaneakademiet. Jeg kledde meg i regntøy fra topp til tå, og gikk til byen i mørket.
Klokken 15 skal vi være på plass i Grieghallen, og når vi har kommet hjem, er det de voksne sin tur, for da blir barna overlatt til seg selv og vi har julebord i Lyssalen på programmet.
Sondre og jeg er de heldige innehaverne av fast plass i Grieghallen (rad 8 plass 27 og 28), til disse familieforestillingene. Da BFO la ut denne sesongens billetter var jeg tidlig ute og sikret oss noen doser barnslig kultur.
Ettermiddagens konsert har tittelen "Musikalske julekort". Musikerne i Harmonien har fått selskap av 200 barn og unge, og sammen skal de fremføre noen av juleklassikerne. Dirigent er Halldis Rønning og programleder er Heidi Marie Vestrheim.
Etterpå: Atter en gang imponerer de med en skikkelig fin konsert. Vestrheim var perfekt i rollen som programleder, med sitt avslappede lett morsomme vesen. Jeg skal ikke ramse opp alle som var med i tillegg til BFO, for det var mange, men vil nevne 14 årige Tomine Mikkeline Eide som sang "Sonjas sang" fra "Reisen til julestjernen". Ubeskrivelig vakker sang, som skjøt min melankolske klump rett opp i halsen, hvorpå tårene ikke var til å stoppe. Henne håper jeg å høre mer til.
Sondre og jeg gikk glad og fornøyd hjem med en god porsjon julestemning innabords.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar