torsdag 29. desember 2011

Lesehestens lille oppsummering av året 2011

Siden jeg sluttet å se tv for mange år siden, har jeg lest mye. Litt for mye kanskje, for noen bøker fester seg ikke særlig godt, når det går slag i slag. Å få ned antall bøker har vært et nyttårsforsett som har gått igjen flere år. Fra 115 bøker i 2009, ble det 97 bøker i 2010, og i 2011 endte jeg på det fine runde tallet 75.
I 2012 er målet mitt å lese en bok i uken, så en ytterligere senkning av tallet til 52 er årets nyttårsforsett. Den tiden jeg da får til overs vil jeg bruke på turer og trening.
Av de 75 bøkene jeg har lest i år, har jeg gitt 8 bøker terningkast seks. Kriteriet for å få full score er bare at jeg har kost meg med boken, ledd litt og grått litt. En fengslende krim som jeg har fosset igjennom kan også få en sekser, selv om det "bare" er en krim.
Årets åtte beste bøker uansett genre er:

2 kommentarer:

  1. Så lurt å ikke se på TV! Du går ikke glipp av noe. :) Vi har ikke TV, ei heller TV-signaler av noe slag. Men det betyr ikke at vi ikke tilbringer en del tid foran en skjerm. Vi har PC med stor skjerm på stua der gutten på 3 ser barne-TV via nrk.no pluss tegnefilmer etc. Og vi voksne ser også film eller dokumentarer der. MEN - fordelen er at det er vi som styrer TV-tittinga - ikke TVen som styrer oss! Utrolig greit å kunne bestemme selv når man vil se noe, og å kunne sette på pause eller bare se resten en annen gang.

    SvarSlett
  2. Kjekt å høre at det er fler som har tatt et bevist valg med tanke på tv.
    Vi har en liten tv gjemt i en krok i stuen, som brukes av sportsidiotene i familien. Jeg hører litt sport, men det suset kan lett forenes med lesing.

    SvarSlett