torsdag 15. desember 2011

Årets 4 og siste julekonsert Tertneskoret`s tradisjonelle konsert før jul

Godt uti advent`en kommer kvelden da julen synges inn. Tertneskoret`s årlige julekonsert har blitt en fin tradisjon som jeg blir mer og mer glad i. I kveld var stemningen elektrisk. Publikum satt som fjetret når de stemte i, og 8 sanger er alt for lite...
Solisten Anita Frekhaug fremførte en klokkeklar og tåresprettende "Ave Maria", og Rune Kilen gav oss sin nydelige versjon av "Himmel på jord".
Alle disse har hjelp av flygel, gitar og også litt trompet, men når Vokalensemblet Multa Paucis kommer på scenen, står de helt alene. Multa Paucis er det nye "voksne" navnet på Bergen Jentekor. De 7 jentene har etterhvert vokst til, og er ikke lenger jenter, men unge, meget talentfulle voksne som synger som en himmelsk engleskare.
Jeg overdriver ikke, (og det er ingen som har betalt meg for å si dette), men de er helt fantastisk flinke. Merk dere navnet....
Mikael Hedne er dirigent for begge disse to korene, og har gjort en kjempejobb de siste årene med å skape to kor med helt egne stiler, og spennende ting repertoaret. I dag hadde han hjelp av unge, lovende Kristoffer Haavik på flygel.
For oss som liker korsang er det alltid gøy å få lov å synge litt selv. I kveld fikk vi stemme i på "En stjerne skinner i natt" og helt til slutt var vi med å avrunde det hele med Julekveldsvisa. (Hvor enkelte publikummere var stolte over å kunne alle seks versene, uten å titte på teksten)
Jeg prøvde meg som pressefotograf i dag, men det var vanskelig å få gode bilder av et kor som er så stort, og som brer seg utover halve Eidsvåg kirke.
Tertneskoret dirigeres av Mikael Hedne med Kristoffer Haavik på flygel
Solveig med et lite utvalg av sangerne fra koret
Ave Maria i en fantastisk fremførelse av Anita Frekhaug
Vokalensemblet Multa Paucis

2 kommentarer:

 1. Dette var jo en fantastisk anmeldelse av konserten vår. Veldig glad for at du hadde en fin kveld og ble stappet full med julestemning.

  Solveig

  SvarSlett
 2. Jeg er så enig i at det var en flott konsert! Spesielt stemnings- og effektfullt var innledningen på det hele, da koret var fordelt i små grupper rundt i hele kirken. Utrolig flott!

  Ønsker alle i koret en fredfull julefeiring!

  Hildegunn

  SvarSlett