fredag 2. desember 2011

Hva julen handler om....

Det er så forskjellig hva vi mennesker legger inn i julefeiringen. Noen av oss ønsker å forbigå det hele i mest mulig stillhet, mens andre hiver seg ut i pynting, baking, festing og julekos med liv og lyst. Jeg har gått fra den første kategorien til den siste, og merket at stresset har sunket betraktelig. Nå gjør jeg bare det jeg har lyst å gjøre, men ender opp med å gjøre nesten det samme som før, men uten press og stress.
Jeg gjør meg alltid tidlig ferdig med julegavene, sånn at vi slipper køer, både i butikker og i trafikken, og samtidig frigjør masse tid til adventskos.
Det bibelske julebudskapet har aldri vært i fokus for meg, som er en utmeldt, men jeg har fått et mye mer åndelig perspektiv de siste 10 årene, og liker roen som for eksempel Tertneskorets julekonsert gir.
Det er masse adventskalendere både å få kjøpt og på nett, og den jeg har valgt å følge er Superlivsstil sin. I dag hadde hun en veldig viktig påminner i luke 2. Åpne og se!
Jeg har kjøpt noen julegaver som rekker litt lenger enn de fleste, og synes dette er et viktig innslag i den ellers så selvsentrerte handlingen før jul.
Førjulstiden handler for meg om å være sammen og gjøre kjekke ting, men det er viktig å tenke på alle dem som ikke har det like godt som oss, og forsøke å dele litt på godene.
I dag har Sondre to fotballtreninger på rappen, så han er sikkert temmelig (jule)kake etterpå. Vi får nøye oss med å smake på peppernøttene, drikke litt varm sjokolade (Superlivsstil luke nr. 1) og spille et spill.

3 kommentarer:

 1. jeg er veldig glad i julen. særlig å gi og få gaver ;) du er velkommen til min adventskalender også <3 ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 2. Lovelyliller: du har masse artige oppskrifter, og som du vet prøver jeg mange av dem. Jeg er innom bloggen din hver dag, og setter stor pris på kommentarer du legger igjen hos meg.
  Jeg skal jo ha tid til å lage all denne maten også, for ikke å snakke om at det skal spises, så det holder med en kalender.
  Det falt seg sånn at du postet om mais og tofu de første dagene, to ting som jeg har fått for meg ikke er særlig bra å ha i kostholdet, men jeg titter innom og ser....

  SvarSlett
 3. Kloke ord.... jeg likte veldig godt omtalen av julekonserten vår :) Håper den svarer til forventningene i år også... Ønsker deg en god adventshelg :)

  SvarSlett