søndag 4. desember 2011

Bokomtale: "Kjernesunn julemat"

Med overfylte bokhyller både i stuen og på kjøkkenet, har jeg satt bremsene på for bokkjøp. Biblioteket er redningen, og i går hentet jeg meg boken "Kjernesunn julemat".
Jeg vet om, men har ikke lest de to andre bøkene til forfatterne, så jeg var litt uforberedt på hva kostholdet deres består av.
For meg som stort sett holder meg til lavkarbo, er det lite aktuelt å gå over til å lage kaker med f. eks. fullkornsrismel, potetmel og bokhvetemel. Disse melsortene er definitivt sunnere enn hvetemel, men har fremdeles full score på karbohydrater.
De bruker riskjeks og corn flakes, og i søtsakene er det dadler, fikener og aprikoser som råder. Klart det er sunnere søtning enn hvitt sukker, men inneholder alt for mye karber.
I boken er de veldig opptatt av at matvarene skal være glutenfrie, sukkerfri og melkefri, og det er super-dupert, men for oss lavkarbo`ere, holder det ikke.
Dette er ikke en kakebok, men gir oss litt av all julematen vi er vant med i Norge. Siste halvdel av boken gikk ut med høye kneløft selv om det her var lavkarbo for alle penga, for det var kjøttmiddager i alle julens former. Jeg noterte meg en oppskrift på rødkål, som jeg skal prøve, selv om den inneholder eple, rips og ripsgelè.
Jeg laget disse deilige vaniljekransene:
100 g kokosolje smeltes forsiktig og avkjøles
2 egg
100 g xylitol
1 ss fiberhusk 
150 g fullkornsrismel
2 ts vaniljepulver
100 g mandelmel (jeg laget det selv, så det ble litt grovere)
50 g potetmel
Pisk egg og xylitol og ha i fiberhusken. Ha så i resten av ingrediensene og la deigen hvile på kjøkkendisken en halv time. Da er den blitt fast og fin og rulle til pølser, som formes som kranser.
Stekes på 200 grader i 8-10 minutter
Vaniljekranser med bare sunne ingredienser (Obs, ikke lavkarbo)

1 kommentar: